Bűncselekmény, ha valaki benyúl az autómba, hogy megüssön vagy kirángasson, vagy csak kárt tegyen benne, de én megszúrom a kezét a magamnál tartott, megengedett pengehosszal rendelkező késemmel?
Van lehetőség önvédelemre. Ha benyúl az autódba, hogy megfojtson, agyonverjen, akkor teljesen jogos az önvédelmed, ha a kezét megszúrod, megvágod. Ugyanis ő az életedet fenyegeti, akár fogyatékosságot okozhat neked vagy megölhet, te pedig a kezét támadod, ami nem életfontosságú szerv, nagy eséllyel egy hegen kívül nem lesz maradandó sérülése.
A rendőröknek is azt tanítják, hogy a gumibottal, lőfegyverrel a végtagokat támadják, mert azzal lehet támadást elhárítani, de nem okoz életveszélyt.
Mr hozzáértő! Van olyan bíró ebben az országban, aki szerint ez felbujtásnak is elmegy...
#22 felbujtásnak a világon köze nincs eddig a történethez, az hogy jött?
(már megérte rákeressek, mert eddig azt hittem úgy írják, hogy "felbújtás")
Jogos önvédelem,akkor is ha illetőnél nincs semmi..
Mivel jogi úton magatettelen vag,mivel tuti vagyok benne hogy biztonsági ővben amig rángatnak,és a torkodnál ragadnak,akkor mit kélne csinálnia?
Alapból elárulom,ha már torkán akadja,és ez a autó kamera felveszik,gyilkossági kísérlet,vagyis hiába nincs fegyvere,úgyan érvényes mintha késsel támadna..
Úristen,ne legyünk már el a sztorit hogy bűnöző semmi se kap,mivel bíró se annnyira hülye hogy majd elhigye azt hogy majd kocsiból valakit nyakon szúrjon...
Ez önvédelem.
De!
Idehaza, a késes önvédelem a legtöbb esetben ezt jelenti a rendőrnek és a bírónak: Akiné a kés vót, az a gechy, az kap!
Mellesleg miért nem jó a paprikaspray?
Meg eleve, ugye nem vagy olyan hülye, hogy megvárod a rendőrt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!