Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyermekelhelyezés! El szeretné...

Gyermekelhelyezés! El szeretnék költözni a páromtol a gyerekeimmel, hogyan csináljam hogy ne legyen baj? Hol állapítják meg a gyermekelhelyezést?

Figyelt kérdés
Ő nem akarja hogy menjünk. Akadályozni a gyakorlatban nem fog, viszont utana nem szeretném hogy jogilag támadható legyen a dolog, vagy hülyeséget csinálhasson. Tudom hogy utana közösen kell majd megegyeznünk, viszont addig nem birom itthon vele, így jó lenne előre készülni. Azt tudom hogy amíg nincs papírunk róla addig végülis bármelyikünknél lehet a gyerek. Viszont a bokamat is megüthetem ha pl ő megy érte az oviba, és elviszi magához, én meg nem tudok hol van a gyerek. (Sajnos hallottam ilyet is) ezt szeretném megelözni. Ilyenkor bírósági papírt kell bemutatni? Hogyan tudom ezt elintezni, hova kell benyújtanu? Ehhez közös megegyezés kell azt tudom, mennyi idő nagyjábol amíg minden le van papírozva?
2023. jan. 5. 22:09
 1/4 anonim ***** válasza:

elbújni nyom nélkül nem tudsz. A hatóságoknak nincs idejük magánéleti problémákkal foglalkozni.

Én azt tenném, hogy keresnék egy diplomás szociális munkást, aki az utcán élőket segíti...na, ő mindent tud..

2023. jan. 5. 22:11
 2/4 A kérdező kommentje:
Nyilvanvaloan fogo beszélni illetékessel, gondoltam hátha tud valaki valami ertelmeset irni, vagy tanácsot, hogy pl mire érdemes ilyenkor figyelni. Nem elbújni készülök vagy eltiltani a gyereket, tudnu fogja az apjuk hol leszünk.
2023. jan. 5. 22:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem tudok tapasztalatot mondani, csak véleményt.

Alapesetben nőként te vagy jobb helyzetben gyermekelhelyezés kapcsán, de tudomásom szerint idősebb gyerekeknek is van ebbe beleszólásuk.

Nem látjuk persze a dolgok hátterét, mi a baj a pároddal, egyáltalán van-e különösebb gond vele azon kívül, hogy egymással problémátok van.

Legjobb az lenne, ha mindkettőtöknek alapvetően normális a háttere, akkor tudnátok olyan kapcsolatot tartani egymással, hogy a gyerek ne érezze olyan rossznak a helyzetét (és ne hangolja egyik szülő sem a másik ellen akkor sem).

Ha nincs nagy baj, akkor szerintem ne "tiltsd el" a gyereket az apjától, de próbálj értelmes szabályokat/logikát felállítani.

Ilyen ne legyen, hogy érte ment az oviba a tudomásod nélkül... az ilyesmit beszéljétek meg egymással, pl. elviszi az oviból és kora este hazaviszi hozzád.

Valószínűleg az óvónőket is érdemes erről tájékoztatni - ha az apja hajlamos a magánakciókra, akkor különösen, de egyébként sem árt, ha kicsit odafigyelnek az óvodában a viselkedésére - a szülők veszekedése, rossz hangulat, válás a gyerekre is rossz hatással van.

Nem tudom, mi történt köztetek és mennyire mérgesedett el a viszony, de a gyerek miatt és legalább a gyerekre korlátozva jó lenne egy korrekt viszonyt kialakítani egymással, persze ehhez is szükség van mindkét fél szándékára.

Remélem, sikerül ezt a kapcsolatot úgy lezárnotok, hogy a közös gyereketek sem sérüljön nagyon - remélhetőleg ő mindkettőtök számára fontos annyira, hogy szem előtt tudjátok tartani.

...és éppen ezért tiltani sem jó őt bármelyik szülőtől, arról nem is beszélve, hogy feltételezem, mindkettőtöket szereti - és ebből a szempontból nem biztos, hogy van olyan, hogy "jobban"...

Kitartást!

2023. jan. 6. 00:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem világos, hogy milyen körülmények vezetnek ide, pl. családon belüli erőszak, vagy csak úgy mehetnéked van... önkényesen csak úgy nem viheted el a gyereket, ha nincs alapos okod rá, egyoldalúan alapos ok nélkül nem korlátozhatod az ő szülői felügyeleti jogát...

Szerintem a családsegítővel, gyámüggyel kéne egyeztetni, tanácsot kérni, vagy netán a NANE-től, ha pl. valamilyen bántalmazásról van szó.

2023. jan. 7. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!