Mennyi esélyem lehet így gyermekelhelyezés megnyerésében?
Anyuka megcsalt és 6 hónapra egyedül hagyott a gyerekünkkel.
Arra hogy miért járt haza este 8ra annyit mondott, hogy túlórázott.
Ahogy mindig én gondoskodtam a kislányunkról, én vittem oviba, én mentem érte én csináltam neki vacsit és mentünk együtt játszóra stb.
Majd lebukás után elköltözött, elrabolva és eldugva előlem a gyerekemet, elkezdte korlátozni a kapcsolatunkat, majd bemutatta neki az új paliját, hogy most már ő az apukád.
Ekkor merült fel bennem, hogy elmeorvosi szakértő bevonása is indokolt lenne.
Majd a későbbiekben közölte, hogy a kislányunknak már nincsen köze se hozzám, se a családomhoz.
Ezért szisztematikusan akadályozza és korlátozza, hogy a gyermekünknek tartós kapcsolata tudjon kialakulni a családommal, unokatesókkal, unokahúgokkal stb.
Természetesen felkerestem a gyámügyet és a gyermekvédelmet és feljelentést tettem.
De mivel ezek a szervezetek anya védő egyesületek kb így nem értem el eredményt.
Most keresek apák védelmére szakosodott védőt, hogy a kislányomnak normális gyermekkora lehessen úgy hogy én nevelem...plusz itt az új gyermekvédelmi törvény is, de én nem 2 hétig akarom őt, hanem kizárólagos felügyeletet nyerni.
Van erre esély?
Én jó körülmények között élek, szép nagy lakásom van.
Anyuka albérlet, rossz környéken.
Viszont anyuka meg nem alkesz, nem drogos, nem prosti és mindenki azt mondja, hogy ha egyik sem adott, akkor max a megosztott felügyeletre van esélyem Apaként.
Felkereste a gyermekvédelem és megértették vele, hogy bűncselekmény amit tesz, ezért engedett és 2 hetente együtt tudok lenni a kislányommal a rendőrség bevonása nélkül is.
#1 Ez nem igaz amit leírtál. Ma már egyforma az esélye az apának és az anyának is, nagyon sokszor osztott felügyeletről döntenek, amikor sem egyik, sem másik nem neveli kizárólagosan, a másiknál láthatási joggal, hanem egy hét itt egy hét ott az élete a gyereknek. Amúgy ez a legrosszabb a gyereknek, de manapság gyakori.
A bíró mindent figyelembe fog venni, nem a megcsalást, hanem hogy ott hagyta a gyereket az apával - vagyis önként elhagyta az anya a gyerekét.
A másik, hogy akadályozza az apát a kapcsolattartásban. Ma ezt a két dolgot nagyon komolyan veszik és pont az ilyenek szoktak olyan döntéshez vezetni, hogy az apánál helyezik el a gyereket.
A gyerek szempontjait veszi figyelembe a bíróság, nem azt hogy a szülők milyen viszonyban vannak egymással. Amelyik szülőnél a bíró szerint kiegyensúlyozottabb, megfelelőbb lesz a gyerek élete oda helyezik el. Az anyagiak nem számítanak, erre való a gyerektartás.
Nem fogalmaztam egyértelműen lehet. A 6 hónap lelépést úgy értem, hogy én egy baleset miatt otthon voltam betegen, ebből majdnem 1 hónapig kórházban, majd 1 hónapig fekvő betegen otthon, és mivel nem tudtam se vezetni se semmit, így a kislány is otthon maradt velem.
Majd amikor már tudtam mozogni és tudtam a kislányunkat oviba vinni, akkor kezdte el azt, hogy este 8-9re jött haza, amikor már aludt a gyerek.
Vagyis teljesen rám maradt. Tehát nem szó szerint lépett le, mert aludni hazajárt a nő, amíg le nem bukott és ami után elrabolta a gyereket és 2 hónapra el is rejtette előlem .
Sajnos akkor még nem voltam tisztában a dolgok jogi oldalával, mert annyi lett volna, hogy kihívom a a rendőrséget és hazahozatom a gyerekemet, plusz feljelentem gyermekrablásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!