Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Apák! Mit szóltok az új...

Apák! Mit szóltok az új törvénymódosításhoz gyermekelhelyezésben?

Figyelt kérdés

Ami szerint már nem kell megegyezés a két szülő közt a közös felügyeletre, hanem a bíró is elrendelheti ezt.

Ez csak azért hatalmas lépés, mert a nők 99%a nem hajlandó semmilyen megegyezésre gyermekelhelyezésnél.

Most viszont már nem kell alkudozni velük tovább, mert a bíró is elrendelheti ezt.

Szerintem ez hatalmas lépés abban, hogy egyre elfogadottabb lesz az, hogy az Apák ugyanúgy szülők, mint az Anyák és ugyanúgy joguk van nevelni a gyermeküket.

Január 1-től él a törvény.

Te mit gondolsz erről?

2021. okt. 23. 16:07
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

Egyetértek vele.

Jó,hogy visszább vettek abból a felfogásból,hogy csak az anya lehet jó szülő.

Mondjuk, a feminista bírónők még tudnak szopatni attól.

2021. okt. 23. 16:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos már elkésett.
2021. okt. 23. 16:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a bíró váláskor rögtön úgy indított, hogy a gyereknek az anyánál a helye. Nem hinném, hogy ha lett volna ez a törvény, sokkal előrébb lettem volna egy bírónőnél.
2021. okt. 23. 16:12
 4/8 A kérdező kommentje:

Pedig de 3as.

Mert most már a kérelem beadása után el kell rendelnie a környezettanulmányt, és ha nincsen semmi probléma akkor nem lehet akadálya annak, hogy ha a teljes felügyeletet nem is ítéli meg, de 2 hétig veled lesz a gyereked, két hetet pedig az anyjával.

Szintén új dolog, hogy most már 5 éves kortól lehet kérni a gyermek igazságügyi pszichiáteri vizsgálatát.

És ha az anyuka ellenneveli, vagy más módon tesz keresztbe apunak, és ez kiderül, akkor akár a felügyeleti jogot is bukhatja.

2021. okt. 23. 16:19
 5/8 anonim ***** válasza:
81%

Megkérdőjelezhetetlenül rendszerhiba volt, hogy nem rendelhetett el közös, felváltott felügyeletet a bíróság.

De az, hogy nem lehetett megegyezni az anyák 99%-ával, az óriási túlzás, még ha a te esetedben így is volt. A saját környezetem alapján nekem nagyon nem ez jön le.

Az már egy másik kérdés, hogy azt is hibának tartom, hogy most meg a közös gyermekfelügyeletet teszi alappá a törvény. Ez sajnos általános esetben nem a gyerek érdeke, főleg, ha a szülők nem pár háznyira laknak, ami válás esetén azért nem ritka. Van a gyereknek egy baráti köre és egy iskolája. A két hétig itt alszok, két hétig ott, és nincs egy rendes állandó otthonom szerintem a legrosszabb a gyerek nézőpontjából.

2021. okt. 23. 16:24
 6/8 anonim ***** válasza:
6%

Azt kéne felkötni, aki ezt a törvényt megszavazta.

1. Az anyát egy apa soha nem lesz képes pótolni. Az anya biológiailag alkalmasabb egy 12 éven aluli gyermek nevelésére.

2. A gyermeknek abszolút nem tesz jót, ha a büdös kancsó apja miatt rángatva van egyik helyről a másikra.

3. Olyan személyhez rendszeresen alkalmazkodni, akivel nem lakik a gyermek egy háztartásban, komoly plusz terhet jelent számára.

ffi/35

Büdös fidesz tolvajok megint törvénykeztek, agy nélkül, cigány módra.

2021. okt. 28. 05:44
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Koszonom 6 os!

Nekem senki nem mondja hogy a 3 evesem ugyanugy kotodik az apjahoz, ugyhogy en voltam vele itthon 2 evet. Szoptattam 2,5 evet. Es o sosincs itthon. Nemcsak a munka miatt. De ha valasrol van szo akkor egybol azzal jon hogy majd o elpereli a gyereket

2022. ápr. 4. 23:09
 8/8 anonim ***** válasza:
49%

Sajnos...nem sokat oszt szoroz az új törvény 2 ok miatt.

1. Adottak a bírók aki 10-15 éve automatikusan a nőknek ítélik a gyereket...

Nem fognak változtatni csak azert mert most hopp, új a törvény.

2.

Megosztott felügyelet elrendeléséhez kikerülhetetlen a külön élő szülők közötti viszonylag jó viszony és együttműködés....

Az átlag 99% gyereket apa ellen nevelő, az édesapát a gyerekek életéből kitúrni ilyekvő nők pedig nem épp ilyenek.

Szóval marad a pénz. Perelsz es perelsz mig vegül a nőnek elfogy a pénze és nem tud ügyvedet finanszírozni tovább és tied lehet a kisgyereked.

Minden más esetben a nőjé lesz a gyerek 😡

2022. nov. 20. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!