Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Változott a nyugdíjtörvény?

Változott a nyugdíjtörvény?

Figyelt kérdés
Nem hallottam róla, de sose lehet tudni. Mindig a nyugdíjkorhatárt emlegetik, hogy emelni kell és felemelik a nők 40 éve korhatárt is. Nagyon nem lenne jó.
2023. jan. 4. 20:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Pedig emelgetik majd a nyugdíjkorhatárt szép lassan persze nem évente, és az átlagéletkort fogják figyelembe venni..
2023. jan. 4. 20:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem.
2023. jan. 4. 21:19
 3/8 A kérdező kommentje:

Időről időre mondják, hogy emelik. Tartottam tőle, hogy idén már nem ússzuk meg.

De ha már évek óta emlegetik, miért nem lépték meg? Nem tartható a jelenlegi nyugdíjrendszer...

2023. jan. 5. 12:36
 4/8 anonim ***** válasza:

A nyugdíj rendszer olyan, amilyen és a nyugdíjas talán legfontosabb eleme a választásnak, őket kell megnyerni és hát ők kevésbé látják át a manipulációt.

Nyilván és el nem ítélhetően saját érdeküket nézik.

Lásd rezsicsökkentés, külön juttatott nyugdíjak és így tovább.

És ha emelem a nyugdíjkorhatárt biztos, hogy szavazókat vesztek..

2023. jan. 5. 12:56
 5/8 A kérdező kommentje:

4/4

Hát ez az. Most nyugdíjasnak lenni a legjobb. Kaptak egy csomó plusz juttatást. Ha a jelenlegi nyugdíjrendszer nem tartható, akkor még is hogy működik a rendszer? Egyre több pénzt fizetnek ki, de a másik oldalról hiányolom ennek a forrását. Ha kevesebb nyugdíjat szeretnének fizetni, és ezt mondták, miért nem emelik a nyugdíjkorhatárt? Hangsúlyozom, jó hogy nem emelkedett.

2023. jan. 5. 13:07
 6/8 anonim ***** válasza:

"Most nyugdíjasnak lenni a legjobb."

Igen?

A nyugdíjasok több mint fele 80 és 140ezer Ft közötti kategóriába esik.

És vannak kiadások, amelyeken nem is lehet spórolni.

Te mennyiből élsz havonta?

Ennyi elég lenne?

2023. jan. 5. 13:24
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

Nem hiszem hogy szívesen lennél "legjobb" nyugdíjas..

2023. jan. 5. 13:26
 8/8 A kérdező kommentje:

Az, hogy valaki mennyi nyugdíjat kap, lehet tudni miből tevődik össze. Ha alacsony, az abból adódik, hogy vagy nagyon keveset dolgozott (akár feketén), vagy részmunkaidőben, vagy volt 10-15 évig ápolásin, katás vállalkozó volt, stb. Lehetett volna gondolni akkor arra, hogy a nyugdíj ennek a függvénye. Mindenki azt hangoztatja, hogy nem érem én meg a nyugdíjat, aztán még is van hálistennek, aki megéri. No ekkor kezdenek el jönni a gondok.

Én is voltam munkanélküli (és gyerekeket neveltünk egy fizetésből, senki nem nyújtott segítő jobbot, csináltuk ahogy tudtuk), de nem adtam fel, küzdöttem, tanultam évekig. Most is küzdök, csak most a munka terén.

2023. jan. 10. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!