Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a teendő ha valaki visszaél...

Mi a teendő ha valaki visszaél a privát képeiddel (nudeokkal)?

Figyelt kérdés
Beszélgettem egy lánnyal egy ismerkedős oldalon, kért tőlem nudeokat. Küldtem neki. Tudta a nevem facebookon (sajnos megadtam neki, ez hiba volt) egyből elkezdett fenyegetőzni, hogy megosztja őket a családommal, ismerőseimmel. Lefényképeztem a beszélgetést, tiltottam, és felvettem a kapcsolatot az oldal ügyfélszolgálatával, hogy a felhasználó visszaél a privát képeimmel. Tudom édesanyám facebook-jához a jelszót, így beléptem oda megnézni érkezett-e valami, de szerencsére egyenlőre nem. Ha esetleg érkezne, tudok még valamit tenni az ügyben? Meg tudja nyilvánosan osztani a privát képeimet? Nem vagyok annyira járatos ezekben a dolgokban.

2023. jan. 4. 17:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Olvasva a hozzászólásokat, azt hiszem itt a fonal leragadt a Facebooknál.

Először is, ha már nudeokat küldesz feltételehető, nem 1-2 beszélgetéses a történet. Az is valószínű valamivel kiváltottad nála a nemtetszését, és ez nem a méreted lehetett.

"Nem feltételezted ezt", ez alapján valamifajta bizalmi viszony volt kettőtök között. Azaz érzelem bújt meg a háttérben.

Most miért feltételezed róla, hogy meg fogja tenni? Mi váltotta ki ezt a reakciót belőle?

Ha úgy ismerted meg, hogy megteszi, és valóban a lejáratás a szándék, akkor nem feltételezhető, hogy a közösségi médiát választja, hanem egy általad nem látogatott oldalt, fórumot, vagy bármit, ahol nem fog feltűnni senkinek, és terjed a fényképed mint a covid. Mindezt megteszi ál profillal, és a kutya nem fogja megtalálni, ki is tette fel, esetleg osztott meg bármit rólad.

Egyszóval nagy a kaki amibe beleléptél. Én személy szerint, ha ennyire féltő már a gondolata is, mindenképpen beszélnék a csajjal: Arra kifejezetten figyelve, hogy ne könyörgésnek tűnjön, ne megalázkodásnak. Figyelve a válaszaira. Amennyiben van bármi féle utalás arra, hogy rossz szándékból, kívánja megosztani, esetleg a nem megosztásért olyat kér ami zsarolásnak vehető, akkor elmenteni, és a fagyi visszanyal. Van kezedben olyan ami visszatartó erejű. Nők agyába csak CT-vel lehet belelátni, gondolataikba képtelenség.

2023. jan. 4. 19:04
 12/15 anonim ***** válasza:

Ha elég okos a lány (vannak ilyenek is) akkor már elérte amit akart.

Itt keresel választ, ami azt feltételezi félsz, hogy megtörténik.

Jó ez neked?

Nem, mert választ keresel.

Biztos találtok magyarázatot a "miértre", és akkor el fog múlni ez a félelem. Ha nem keresel rá magyarázatot, nem tisztázod a dolgot, akkor viszont megmarad. A másik. Letiltottad. Tehát megerősítetted számára a félelmed valódiságát. Követtél még el más hülyeséget is?

Ilyen esetben legjobb a másik fél gondolkodásmódját követni, már ha ismered annyira, de annyi biztos nem egyszerű.

Az is biztos, hogy mindezek ellenére nekem nagyon tetszik a csaj viselkedése. Amolyan tökös lány lehet. Már-már férfi.

2023. jan. 5. 05:02
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha atgondolom, jogilag csak akkor lehet felelossegre vonni, ha az illeto tolti fel. Viszont ha a kepeid elkuldi valakinek, es kulfoldrol tolti fel masvalaki valamilyen oldalra, nos akkor kapufa ! Nem fogod tudni bizonyitani hogy csak annak az 1 szemelynek kuldted a fotokat, ha birosagra viszed az ugyet, a masik fel ugyvedje azzal is vedekezhet hogy te toltotted fel hogy azt a valakit tudd perelni. Nagyon kapufa !
2023. jan. 5. 07:28
 14/15 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj de szerintem ez hülyeség.. Ott a konkrét bizonyíték, hogy kinek küldte el. A mai világban aki csak egy kicsit is ért az informatikához az simán megjátszható, hogy azt mutassa, hogy te éppen Japánból töltötted fel azt a képet.. Simán ráhúzható a dolog a csajra..

Amúgy kérdező.. személyesen is ismered a csajt? Vagy nincs egy haverod akinek róla vannak nude-ok? Mert ha vissza küldenél neki 1et saját magáról lehet, hogy kicsit betojna ő is aztán már nem lenne akkora pofikáka.. A mai csajok 90%-áról mindig van valakinek! (Tisztelet a kivételnek)

2023. jan. 5. 10:20
 15/15 anonim ***** válasza:

Pár gondolat.

1: Valami miatt elkezdődött a "fenyegetődzés". Erről ugye nem írtál semmit.

2: Onnantól kezdve, hogy ÖNKÉNT küldted, már nem számít "privát" képnek, kivéve, ha azokat jogsértő módon használja fel valaki.

3: Család, ismerőssel való megosztással "fenyegetés" úgyszintén csak jogsértő módon történik elítélendőnek. Tehát amennyiben nem bújik meg mögötte alattas hátsó szándék, állítását igazolni tudja megint csak nem büntetendő.

4. Leírtad "Tudom édesanyám facebook-jához a jelszót, így beléptem oda megnézni érkezett-e valami, de szerencsére egyenlőre nem." Ez viszont még közvetlen családtag esetén is fel vet néhány elítélendő dolgot. Személyiségi jogok megsértése, intimszféra megsértése, mindezt saját érdekedben.

5. Igen, megtudja nyilvánosan osztani a képeidet, méghozzá oly módon, hogy kilétét nem fedi fel. Ekkor neked kell bizonyítanod, hogy szóban forgó kép/ek csupán a Te, és vele való megosztás után Ő birtokában van/ak.

6. Amennyiben ilyen kérdés kiírására késztetett a dolog, jogosan feltételezhető, hogy van mit vesztened, leginkább a további megítéléseddel kapcsolatban.

7. Mit tehetsz, ha megossza? Jóformán semmit. Lehajtott fejjel elkönyvelheted, hogy hibáztál, és tanulsz belőle.

8. Mit tehetsz, hogy nem ossza meg? "bár még bízom benne hogy nem fogja"

Teheted ezt is, vagy mivel kettőtökön kívül nem ismeri senki mi van a hátterében a "fenyegetésnek", mérlegeled, hogy megéri e csupán a bizalomra hagyatkozni, vagy bár szégyenkezve, de feltárni az okát.

Ha még nem tette meg, akkor az is lehet, hogy éppen ez a háttérmotiváció. Az ok feltárása. Rosszabbik esetben viszont az is előfordulhat, hogy megvárja ameddig lecsillapodik benned a "félelem" és akkor sokkal, de sokkal nagyobb hatása lesz főként rád, a "kitálalásnak".

2023. jan. 6. 04:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!