Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért privát/intim szféra ma a telefon? Nekem nem az. Ezt szeretném megérteni. Nekem pl miért ne lenne közöm ahhoz, hogy mit írt rólam a párom, és azt miért nem nekem mondja? Vagy miért ne lenne közöm ahhoz, ha flörtölget valakivel?
Nem elég ha munkahelyen beszélget emberekkel, nőkkel, chat-elni kell... mert az számít intim szféranak? Kiindulva abból, amiket nekem szoktak írni ismerősök. Hazajövök, aztán ír a nős kollégám, hogy menjek el vele sétálni. Én meg ezeket el szoktam mondani a páromnak, hogy mik történnek. Mert le$z@rom. És mert szerintem valamilyen köze van hozzá.
Nekem nyitott könyv a telefonom. Ha beszélgetek valakivel, azt miért ne olvashatná el a párom? Legalább szólna, hogy neki mi bántó. Vagy ha azt írnám a barátnőmnek, hogy bunkó volt ma a barátom, miért ne olvashatná el? Akkor én nem vagyok őszinte ...ha ezek az én "levél titkaim".
Azt mondják, hogy nagy fokú modortalanság, ha belenéznék a párom telefonjába. De miért is? Szerintem csak annak az, akinek valami titkolni valója van. És az nem néz bele a párjáéba sem, aki nem szeretné ha az övébe bele néznének.
En se titkolom el mi van a telefonomban felolem nezegetheti bar en nem szoktam okot adni arra hogy valaki ketelkedjen bennem.
2 exemnel is kiderult hogy mi folyt a messengeren a hatam mogott.
Biztos nem jonnek ossze meg egy pasival aki titkolja a dolgait, inkabb maradok egyedul minthogy megint megcsaljanak.
Én nőként sem tűröm az ilyen kontrollt. Nincs mit titkolnom, de, ahogy nem készítek neki hangfelvételt minden magán beszélgetésemről és nem jelentkezem le 5 percenként, hogy hol, kivel vagyok, nehogy megkeféljenek, úgy ehhez sincs köze.
Nem szeretem, ha teljes a bizalmatlanság és állandó a megfigyelés.
Nem rejtegetem a telefonom, mindig is kölcsönösen tudtuk egymás feloldókódját, használtuk egymás eszközeit, sok esetben bejelentkezett email és face fiókkal stb. Ha a másik megkért írtunk egymás messengerén annak, akinek kell, vagy felolvastuk amit kapott. Engedéllyel. Ahogy a tárcájába, vagy a táskájába se nyúlkálok engedély nélkül. Vagy a leveleit se bontom fel.
Azt se tűrném, hogy a párom görcsösen őrizze az eszközeit. Mert az gyanús, de a teljes összeolvadás is taszít.
Én az aranyközéputat szeretem.
De nincs ezzel gond. Aki ellenőrizgetni akar, azzal elköszönünk és ennyi. Legalább hamar kiderül, hogy nem egy az irány.
Én teljesen úgy vagyok vele érzelmileg mint az 1-es.
Van rossz tapasztalatom is, és a barátok rossz tapasztalatait is meghallgattam. Plusz az, amiket nekem írnak pasik 😳
Valahogy mégis "divat" lett a telefonon "ülés". Azaz pont ezért...na értitek. Teljesen megértem amit a 2-es ír, tiszta sor. Én arra gondolok most mikor engem érintő dolgok vannak a telefonjában.
És attól hülyét kapok, hogy ott ülünk egy asztalnál és folyton csipog a telefonja és nyomkodja...
Még egy dolog, hogy van aki azt mondja, hogy nyugodtan bele nézhetsz. Mikor meg belenéztél, akkor meg mit képzelsz, én sose tennék ilyet ... Hát mi vagyok én, gondolatolvasó?! Hogy "A" így érti ezt a mondatot: ez csak egy csel, elbuksz vagy nem. "B": megnézhetsz bizonyos dolgokat. "C": nézz bele ha akarsz, vállalom ami benne van. Ettől készen vagyok.
Az én telefonom meg privát szféra. És nem azért mert másokkal flörtölök.
Rajta vannak munkahelyi dolgok, amelyeik között vannak érzékeny adatok is, mobilbank, minden olyan beszélgetés, amihez semmi köze másnak, csak annak, aki írta. Az a gyanúm nem sokáig lennének a barátnőim, rokonaim jóban velem, ha megtudnák, hogy bizalmasan megosztott dolgaikat a párom is olvasgatja.
Aki követelné, hogy mutassam meg a telefonom, az azonnal mehet is, ahova akar. És nyilván én sem kérek ilyent és soha nem is próbáltam belenézni más telefonjába.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!