Akik az állatokat gyerekeket bántják azok szadisták?
A pszichopatológia ismeri a "szadisztikus személyiségzavar" nevű rendellenességet, ami akkor áll fenn, ha valaki mások szenvedésében gyönyörét leli.
De nem csak ez lehet az oka, ha valaki kegyetlenkedik a nála gyengébbekkel. A buta, gyáva és sunyi emberek sokszor visszaélnek az erejükkel. Nem a szenvedés okoz nekik örömöt, hanem az, hogy végre egyszer büntetlenül őrjönghetnek, és nem kapnak érte büntetést. Csendőr-kényszerképzetük van, azt hiszik, nekik kell atyai jósággal rendet tenniük világban.
Mondok egy példát. Dunaharasztin laktam egy időben. Sétáltam a kutyámmal az utcán. Arrafelé kertes házak vannak. Az egyik ház ablakában kint lógott valami öreg gyökér. Meglátta a kutyámat, elkezdett üvölteni a kertben matató feleségének:
- Itt van! Már megint itt van ez a kutya! Engedd ki a miénket! Hallod, indulj, azonnal!!
Ezt én is hallottam, és mire a mondat végére ért, már úgy léptem ki a szomszéd ház deszkakerítésének takarásából, hogy a gázpisztolyt célra tartottam. Papa megfagyott az ablakban, nyanya a kapu előtt, a kulccsal a kezében. A kutyájuk valami schnauzerszerű korcs volt, az is meglepődött. Közöltem velük, hogy mind a hárman megdöglenek, ha nem takarodnak be a házba. Betakarodtak, mégpedig egy szó nélkül.
Miért fájt ennek a vén gec1nek, hogy az én kutyám elhalad a házuk előtt? Fogalmam sincs.
Fél évre rá a barátnőm sétáltatta a kutyát, és vasvillával fenyegetőzött neki a kertből valami másik barom. Sírva jött haza, én meg átmentem három haverral és egy vascsővel. Még a parasztnak állt feljebb, hogy hogy merek bejönni! Később nagyon sírt, köpködte a vért, és könyörgött, hogy ne bántsuk, nagyon-nagyon sajnálja.
Sajnos azonban nem mindig találkoznak egy magamfajtával az ilyenek. Emlékszem egyszer, vagy harminc évvel ezelőtt, a tévéhíradóban is benne volt, hogy egy horgászó tata légpuskával fenyegetőzött pár kajakozó srácnak a Dunán, hogy kilövi a szemüket, mert szerinte elsodorták a horgászzsinórját. Az egyik megkérdezte, mi a baj, erre tényleg rájuk lőtt, és csak milliméterekkel hibázta el a szemét. Voltak képek a riportban, a kajak tiszta vér volt, a srác meg kórházba került. A papa meg ott dadogott, hogy hátőőő felbosszantották és őőő... gondolom, csodálkozott, mikor a sitten kitágították a valagát, az biztos lenyugtatta.
Ezek nem szadisták, hanem indulatkezelésre képtelen, agresszív személyiségzavaros parasztok. Nyugtató injekcióval és erőszakos megfélemlítéssel lehet őket kezelni. Én az utóbbit preferálom, nem kell hozzá recept.
Remélem ez csak egy szörnyen rossz vicc akart lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!