Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A mostani korban, a törvény...

A mostani korban, a törvény miért kezeli ilyen lazán rablást?

Figyelt kérdés

Az ez elötti korokban a rablás, utonállás, kalózkodás, stb, a főbenjáró bűnök közé tartozott. Ma meg elintézik néhány évvel, ha nem ölnek meg senkit.

Ez miért van így?

2023. jan. 2. 14:16
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
0%

"Egyébként vicces hogy pont te hozol fel enyhítő körülményt aki szerint egyből sittre vágják az ilyeneket,évekre.."

Te nem vagy magadnál.

A rablás főben járó bűn. Egy 15 éves gyereket is börtönbe dugnak, ha rabol.

Az viszont nem járja, hogy egy éretlen személyiség is úgy legyen kezelve, ahogy egy felnőtt, tapasztalt, a döntéseiért felelős ember.

2023. jan. 2. 16:41
 32/38 anonim ***** válasza:
100%
Korlátolt és önző, aki elítéli a bűnözést. :D
2023. jan. 2. 16:41
 33/38 anonim ***** válasza:

28.

Azért az arányokra kíváncsi lennék. Pár éve még láttam - igaz még az "átkosban" készült - börtöndokut, ott az őrök vezetője és az igazgató arról számoltak be, hogy a bent lévő fiatalkorúak kb. háromnegyede visszakerül újra, vagy már a felnőtt dutyiba, ha addig megússzák.

A legtöbb állásban alapból nem dolgozhat börtönviselt ember. Hivatalok, multicégek, de még gyárak sem tűrik meg őket. Esetleg olyan suttya építkezések, ahol a kivitelező is azonos kultúrkör.

Művész pedig főleg nem lesz egy dutyis roma, kivéve az az 1-2 díszpéldány, akik éppen ezért vannak a celebvilágba beemelve.

2023. jan. 2. 16:43
 34/38 anonim ***** válasza:
90%
Pontosan így tanulja meg, hogy következménye van. Vagyis tanulná. Egyes etnikumokban a 14 év alatti bűnözés is bevett szokás. Pont azért, mert tudják, hogy úgyis elnézőek velük.
2023. jan. 2. 16:43
 35/38 anonim ***** válasza:
100%
Úgy gondolom, higy az okozott kár megtérítéséért akár az államot is lehetne perelni. Mivel az állam feladata a rendőrség által a közrend, és a közbiztonság garantálása. Namost ez egy rablásnál, lopásnál gyiloknál nem volt biztosított. Engem, mint kiraboltat pedig marhára nem érdekel hogy miért. Azért fizetjük az adót, hogy ezek ne történhessenek meg. Vagyis az állam elmulasztotta a kötelességét. Innentől kezdve jogosan követelhetem tőle a kártérítést! Fizesse ki, az elkövetőn meg hajtsa be, ha tudja.
2023. jan. 7. 09:04
 36/38 DK-s ***** válasza:

III.Edricus Anxious-nak:

Ezt a sok h'lyeséget már nem bírom szó nélkül hagyni. Én többszörösen börtönviselt vagyok, és jókat röhögtem azon a sok marhaságon amit összehordasz.

Szerinted melyik munkahelyen kérnek erkölcsit, vázze? Szinte sehol, legfeljebb azokon a helyeken, ahol nagyobb összegű pénzt kell kezelni. Posta, bankok. Az építőiparban pedig a melósoknak legalább az 50%-a börtönviselt! És komoly, főleg építőipari cég nem olyan korlátolt, hogy előítélettel kezelje az embert. Kit érdekel ha "ezer" évet ült valaki, ha a szakmájához ért? És ebből a szempontból ne nézd le a segédmunkásokat sem! Sokan azt hiszik hogy a segédmunkásoknak semmihez nem kell érteni. De kell. A szakemberek "elé" kell dolgozniuk, ahhoz pedig tudniuk kell hogy mikor mi fog kelleni.

De körülnézhetsz nyugodtan bárhol. Senkit nem érdekel. Magánügy.

2023. jan. 7. 14:10
 37/38 anonim ***** válasza:

"Én többszörösen börtönviselt vagyok"

Na igen, van egy bája annak, amikor a helyi DK szurkolók vezéréről kiderül, hogy börtöntöltelék.

Legalább mutathatod az utat a pártod tagjainak (+ Fidesz), ha esetleg az MHM valaha nyerne.

2023. jan. 7. 15:35
 38/38 DK-s ***** válasza:

Látom hozod az átlagos Gy.k.-s szintet.

Ahogy kiderült hogy "szakértője" lehetek a kérdésnek, azonnal fikázásba kapcsoltál. Ha egy kicsit magasabb lenne az IQ-d, már elérnéd a káposzta szintjét.

2023. jan. 7. 18:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!