Milyen büntetést adnátok annak az elkövetőnek, aki tűzijátékkal szándékosan meglőtt egy 2 éves kisfiút, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba?
Ugyanazt, mint amit szándékosan elkövetett testi sértésért kapna, a sérülések súlyosságának függvényében.
Mert amúgy pont az a kategória.
Teljesen mindegy, hogy baseball ütővel ütötte fejbe, vagy tüzijátékot lőtt rá. A lényeg ugyanaz.
3 - Egyrészt nem az anyja volt a gyerekkel, hanem az apja... Másrészt pedig nem tűzijátékra vitte, hanem valaki, egy általa vásárolt tűzijátékkal nyakon lőtte a gyereket a nyílt utcán.
4 - Igen, de a kérdés nem arra vonatkozott, hogy mi a törvény, hisz azt megtalálom az interneten is. A kérdés az volt, ti milyen büntetést adnátok...
Egyes országokban nem törvényesen, de annak függvényében kinek a gyereke volt lehet zongora húrral fosztanák meg férfiasságától egy fürdőben.
De van olyan ország, ahol nem veszik ennyire komolyan a családtagok testi éppségét. Valjuk be ennél kevesebbért is történt már megtorlás a történelemben.
Nos a büntetés végrehajtás, pedig ha nincs rá bizonyíték és jó az ügyvéd simán ártatlanként hozza ki az elkövetőt.
Sajnálom, ha kissé naturalista vagyok.
Ja, akkor halál.
Nálam ez lenne a korrekt.
De sajnos nem én vagyok a jogalkotó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!