A sportfegyverek alkalmasak önvédelemre? Tudnak súlyos sérüléseket okozni?
Figyelt kérdés
2016. júl. 17. 18:22
1/13 anonim válasza:
Egy bèzbóz ütő elèg komoly sèrülèseket bír okozni.
2/13 anonim válasza:
Erre így általánosságban nem lehet válaszolni, de nyilvánvalóan nem azért alkalmas valami önvédelemre, mert súlyos sérüléseket okozhat.
3/13 anonim válasza:
Milyen sportfegyverre gondolsz pontosan? Egy .22-es pontlövőpisztollyal gond nélkül meg lehet ölni valakit de önvédelemre mégis alkalmatlan mert nem lehet normálisan rejtve viselni, illetve elenyésző a stophatása. A nagyobb kaliberű IPSC pisztolyok meg szintén nem túl praktikusak utcára, nehéz őket viselni, méretükből látszik, hogy nem önvédelemre tervezték őket.
4/13 A kérdező kommentje:
Nem viselésre gondoltam ( ez illegális ), hanem otthon védelemre ( azaz csak otthon tartom, de ha jön valaki használom ).
2016. júl. 18. 10:14
6/13 anonim válasza:
Kalibertől, lövedéktől függ, de még egy .22-es is többet ér mint a puszta kéz.
7/13 kovpet válasza:
Egy gumilövedékes muzeális vagy gáz-riasztó is alkalmas otthonvédelemre és az teljesen legális és nem is kell fél évet papírozni miatta.
8/13 anonim válasza:
@kovpet A sportfegyver otthonvédelmi fegyverként való alkalmazása is teljesen legális, nem? Ha jól emlékszem a jogszabály úgy fogalmaz, hogyha az uralmad alatt áll a fegyver, akkor tartható töltve is. Javítsatok ki ha tévednék.
9/13 kovpet válasza:
Nem tévedsz abban, amit mondasz, legalábbis én is így tudom.
Nekem úgy tűnik viszont, hogy a kérdező nem sportlövészkedni akar, hanem lakásvédelmi fegyvert magának, csak mivel az nem létező megszerzési cél, így jobb híján lenne a sport cél. Otthonvédelemre szerintem feleslegesen bonyolult és macerás (meg költséges) egy sportcélú lőfegyver megszerzése. Sokkal olcsóbb egy gumis, bár nyilván kevésbé hatékony, viszont ülni is nehezebb amiatt, ha mégsem áll meg a jogos védelem.
Más részt persze, ha nem tanúskodik ellened a támadó, akkor meg könnyebben megáll a jogos védelem (márpedig gumis után fog, buckshot után kevésbe :) ), de hát minden helyzet más és más, tényleg nincs értelme előre okoskodni :)
10/13 A kérdező kommentje:
9# nagyon jól érzed, mivel sem politikus, sem gazdag és befolyásos személy nem vagyok, hogy legálisan legyen fegyverem ( illegálisan meg nem akarok, pláne hogy nem vagyok gazdag és befolyásos maffiózó hogy ne csukjanak le érte ), ezért szeretnék... omm, mondjuk úgy: sportlövészkedni :)
2016. júl. 19. 21:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!