A sportfegyverek alkalmasak önvédelemre? Tudnak súlyos sérüléseket okozni?
Vannak kifejezetten sport célra készült fegyverek, melyek vagy automata fegyverek félautomata másolatai, vagy azokból félautomatává alakított fegyverek, vagy olyan fegyverek amik alapból félautomata működésűek (például dragunov, saiga12, benelli m4 és szinte az összes nem automata pisztoly). Lehet például félautomata sport célú AK47-esed vagy M16-osod ami ugyanazt a lőszert tüzeli mint az eredeti, ugyanolyan tárból, lényegében ugyanúgy működik, csak félautomata. Ezek főként IPSC-re használhatóak, ami Magyarországon is létező ága a sportlövészetnek. Önvédelmi célra mondjuk a legjobb egy rövidített csövű remington 870-es "buckshottal", mint azt előttem említették is. :D Vagy egy 9 milis glock. (azért glock mert megbízható, strapabíró, sok pisztolytól nagyobb a tárkapacitása)
De nézz szét itt: [link]
Tudom, tudom, annyi pénzből kijön két gumilövedékes, de ki tudja mi lesz mondjuk 20 év múlva. Lehet jól jönne ha ott lapulna a gumis helyett egy kalashnikov, nem? :)
Lőszerek meg itt vannak: [link]
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!