Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Önvédelemnek számít, ha...

Önvédelemnek számít, ha megverek valakit, aki tűzijátékot lőtt rám szándékosan?

Figyelt kérdés

Szórakozásból lőtte felém két fiatal suttyó a pirotechnikai szarjait, azt hitték, hogy elfutok. Ehelyett elkaptam őket és az egyiket úgy szájba vágtam, hogy vérezni kezdett a szája, a másik pedig elszaladt.

Ez önvédelem?

2022. dec. 31. 20:52
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:

Az első ügyem, de valójában ebből sem lesz semmi. Ha pedig mégis, akkor őket büntetik meg. :D

Vicces volt.

2023. jan. 1. 20:34
 32/45 anonim ***** válasza:
30%
Majd nem lesz az. Hogy téged nem büntetnek meg, főleg ha kiskorú volt?! Nagyon okos ember lehetsz ha már előre tudod mi lesz.😄
2023. jan. 1. 21:06
 33/45 A kérdező kommentje:

Látom, nem a szövegértés az erőssèged 😀

Hogy lett volna kiskorú? Te beteg vagy?

2023. jan. 1. 21:25
 34/45 anonim ***** válasza:
30%
Hány éves vagy kérdező? És akik rád lőtték kb hány évesek voltak?
2023. jan. 1. 22:09
 35/45 A kérdező kommentje:
Én 31, ők ketten voltak, amelyik kapott a szàjára az 20 - 22 talán, a másik fiatalabb, de őt nem láttam teljesen, elfutott.
2023. jan. 1. 22:16
 36/45 anonim ***** válasza:
50%
Simán megkereshetnek a hatóságok van az ő oldalán egy tanú is. Nem tudom elképzelni azt hogy direkt téged egy idegen becélzott és elkezdett rádlőni. Valaki felé száll meg rálövök az nem mindegy. Feléd szállt nem direkt lőtték arra, nem is téged lőttek vele. Jönnek a kérdések hogy milyen távolról történt. Te állat módjára rájuk támadtál ha nem téged lőttek vele. Az adatbázisukba már bekerülsz hogy volt ügyed a hatósággal. Ezt bármely járőr látja amikor igazoltat évek múlva is. Ha feljelentést tett a vérző szájú illető te már bajban vagy. Ha hamis tanúvallomást teszel még azt is rádhúzzak. Ha téged keresni fognak akkor gebaszba leszel. Ha téged ilyen eset ért miért nem te tettél feljelentést? Egy felfüggesztett sem hiányozna gondolom egy bírósági procedúra mellé. Simán ráhúzhatnak dolgokat. Ha akivel megcsináltad lehet a családban rendőr, ügyvéd, bíró stb. Egymás ellen ők nem tesznek. Amit elmondtál a felszakadt szájhoz az már a súlyos testi sértéshez elegendő. El megy az orvoshoz neki ott a bizonyíték, a tanú barátja, kamerafelvételek. Simán van náluk kés elő is veszik. Aki meg úgy megy hogy a másikra fog lőni nem olyan fegyvertelen. A másik mivel lőttek feléd hogy így nekik mertél menni? Ha egy 20 milis teleppel nekiálnak arcon lőni ott nem fogod az illetőt csak úgy elpüfölni. Ha tudják hol laksz számíthatsz meglepetésekre. Utcán is megismerenek, tudják merre jársz ott neked megy fegyverrel. Akinek te neki ugortál benne vagy hogy álljon rajtad bosszút.
2023. jan. 1. 23:46
 37/45 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező!

Jól tetted!

Önvédelemnek ugyan nem önvédelem, viszont feléd lőtte, te pedig ezért pofánvágtad. Remélem legalább elment a kedvük, hogy maskor ember felé lőjék. Én sem tettem volna mást. Ha előttem, mellettem vagy felém lőtte volna a tűzijátékot, olyan hatalmasat kapott volna mint az állat.

2023. jan. 2. 01:33
 38/45 anonim ***** válasza:
21%
#37 Csúnyán néznék rád meg megindúlnék hogy akkor gyere már midjárt nem lenne akkora a szád. Tapasztalatból mondom ezt, minél gyengébb az illető anál nagyobb a pofátok. Fületeket farkatokat behúzzátok ha komolyabb arc vagy arcok csinálják. Nekem lenyomna egy pofont bárki hogy én tűzijátékozok vagy petárdázok vagy szarrá verném a pörölyvassal ami nálam van, vagy csúnyán összeverném, de mielőtt még belefoghatna a késem pengélyét felvillantanám hogy lehet jönni. Ha látom hogy hol lakik a későbbiekben még ráadást is kap. Ha már verekedés akkor olyan kiverem, kinyomom a szemét, ha földre kerül úgy megrugdosom az állát és a felyét hogy ott könnyen megdöglik. Aki szeret verekedni arra ez a sors vár! A támadó halál fia. Nyogodtan lehet jelentgetni is a hatóság nem lesz mindig ott még jobban fogom ott csinálni.
2023. jan. 2. 02:19
 39/45 A kérdező kommentje:

Nekem ezt írtad: "Te állat módjára rájuk támadtál"

Magadról pedig: "szarrá verném a pörölyvassal ami nálam van, vagy csúnyán összeverném, de mielőtt még belefoghatna a késem pengélyét felvillantanám"

Remélem, nem kell elemeznem 😀

2023. jan. 2. 08:13
 40/45 anonim ***** válasza:
Nem. Tehát úgy verd meg, hogy ne tudja ki volt az, mert megérdemli a rohadék. De ha megfognak, akkor eljárás indul ellened.
2023. jan. 7. 19:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!