Ha valaki miattam lesz öngyilkos az bűncselekmény?
Figyelt kérdés
Előállíthatnak azért, ha kiderül, hogy miattam történt az eset?2022. dec. 19. 11:42
21/34 anonim válasza:
Segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmèny. Nem kell utána ugrani, de egy segélyhívás a minimum. Aki ennyit se tesz, az jogsértést követ el.
22/34 anonim válasza:
Nekem úgy tűnik arra gondolsz hogy ha pszichológiai nyomást helyezel ra és így belehajszolod, nem közvetlenül, de segítve arra hogy megtegye. Szerintem ez is büncselekménynek számitana, ha be lehetne bizonyitani. Egyszer láttam egy dokumentumfilmet ahol az öngyilkosság utan hangfelvételek kerültek elő. A férfi nagyon durvan alázta a nőt, elbizonytalanította a saját igazában, manipulálta stb. Ezeket mind szavakkal, és mintha egy szépen felépített terv szerint haladt volna hogy kikeszítse. Utána gyilkosságként lett kezelve az ügy. De erre nem sok esély van hogy ez bizonyítható. Minden esetre ha valaki ilyet csinál, nem tudom hogy tud utána elszamolni a lelkiismeretével.
23/34 A kérdező kommentje:
"Minden esetre ha valaki ilyet csinál, nem tudom hogy tud utána elszamolni a lelkiismeretével."
Van akinek nincs olyan.
2022. dec. 21. 00:29
24/34 anonim válasza:
Jaj, kérdező, még a végén megsajnállak.
Oké, hogy nincs lelkiismereted, pszichopata vagy, de attól még miért kell más embert halálba kergetned?
25/34 anonim válasza:
Remélem csak elméleti kerdés. Aki már alapból ott tart hogy az öngyilkossagon gondolkodik az szenved eleget hidd el. Segíteni kéne azt aki támaszra szorul. Te is lehetsz ilyen helyzetben, vagy a gyerekeid, vagy az anyukád, testvéred, vajon akkor megszólalna a lelkiismereted? Szerintem ha bizonyítani lehet hogy igenis hatással voltál rá és arra felé terelted hogy vegezzen magával, gyanúba keveredhetsz.
26/34 anonim válasza:
"Te is lehetsz ilyen helyzetben, vagy a gyerekeid, vagy az anyukád, testvéred, vajon akkor megszólalna a lelkiismereted? "
Deeeehogy, ő kérem soooha! Vele ilyen bizzzztos nem fog előfordulni ;)) - gondolja
27/34 A kérdező kommentje:
Nyílván elméleti a kérdés. De biztos van olyan elmebeteg ember aki élvezi, hogy szenved a párja, szórakozásból felerősíti a pszichózisát, mert ez okoz neki kielégülést. Még azt is élvezi, hogy a szintén mentálisan súlyos beteg családtagja visszaesik, szenved, közben ezzel idegileg tönkreteszi a szüleit is.
2022. dec. 21. 17:23
28/34 anonim válasza:
"Szándékomban nem állna, hogy véget vessen az életének, hiszen utána már nem lenne senkim akit mentálisan befolyásolhatnék." -írtad az előző oldalon. Te egy igen kedves jó lelkű ember vagy, biztosan....
29/34 anonim válasza:
Vannak érzelmileg bántalmazó emberek, akik könnyen a mentális összeomlás szélére sodorják az embert.
30/34 anonim válasza:
És az öngyilkosság nem megakadályozása az enyhébb, mint a segítség? Mármint jogilag, büntetés szempontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!