Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki miattam lesz öngyilk...

Ha valaki miattam lesz öngyilkos az bűncselekmény?

Figyelt kérdés
Előállíthatnak azért, ha kiderül, hogy miattam történt az eset?

2022. dec. 19. 11:42
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
72%

Magyarán ráhagytad valakire, hogy igen, amit lát vagy hall, az valóság, nem tévképzet?

Emiatt biztosan nem.

2022. dec. 19. 13:32
 12/34 anonim ***** válasza:
69%

Nem állítanak elő. Tudom, mert kerültem hasonló helyzetbe. Egy csajjal kavartam, akinek az exe folyamatosan öngyilkossággal fenyegetőzött, ha nem megy vissza hozzá. Mi összejöttünk, a srác meg felakasztotta magát erre a hírre. A búcsúlevelében is meg voltunk említve nem szép kotextusban.

33/F

2022. dec. 19. 13:41
 13/34 anonim ***** válasza:
86%

#12 Uh... az durva. Az ilyenek általában csak fenyegetőzni szoktak, de valójában soha nem teszik meg. Úgy tűnik, ő kivétel volt.

Nekem is volt egy őrült excsajom, aki öngyilkossággal fenyegetőzött, mert szakítottam vele. Odajött a munkahelyemre, nem akart leszállni rólam, azt akarta, hogy vigyem ki a sínekhez, hogy odafeküdjön (természetesen eszemben sem volt megtenni). A kulcsával összekaristolta a kocsim fényezését, rámászott a motorházra, meg ordított, mint egy őrült. Vigyáznom kellett, hogy nehogy a kocsi alá kerüljön. Nagy nehezen sikerült otthagynom és elhajtanom.

2022. dec. 19. 13:47
 14/34 A kérdező kommentje:

"Magyarán ráhagytad valakire, hogy igen, amit lát vagy hall, az valóság, nem tévképzet?"

Nemcsak ráhagynám, hanem még rá is tennék egy lapáttal, azzal, hogy elhitetem vele, hogy a téveszméi igaziak.

"Odajött a munkahelyemre, nem akart leszállni rólam... ...rámászott a motorházra, meg ordított, mint egy őrült..."

13-as, ez elég izgatóan hangzik.

2022. dec. 19. 13:57
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

"Nem állítanak elő. Tudom, mert kerültem hasonló helyzetbe. Egy csajjal kavartam, akinek az exe folyamatosan öngyilkossággal fenyegetőzött, ha nem megy vissza hozzá. Mi összejöttünk, a srác meg felakasztotta magát erre a hírre"

Ilyen esetben nem. De a kérdező tök másról beszél: ő tudja, hogy öngyilkos akar lenni az ember, és adja alá a lovat, súlyosbítja a betegségét az embernek, szándékában áll, hogy a másik véghezvigye az öngyilkosságot, ehhez megtesz minden tőle telhetőt.

Így már büntethető.

2022. dec. 19. 13:58
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

"13-as, ez elég izgatóan hangzik."

Hát, ha neked ez izgató, akkor valami nincs nálad rendben...

Én örültem, hogy megszabadultam a csajtól és reméltem, hogy nem fog visszajárni ilyen akciókkal. A kocsit lefényeztetni sem két fillér volt...

2022. dec. 19. 14:02
 17/34 A kérdező kommentje:

"szándékában áll, hogy a másik véghezvigye az öngyilkosságot"

Szándékomban nem állna, hogy véget vessen az életének, hiszen utána már nem lenne senkim akit mentálisan befolyásolhatnék.

2022. dec. 19. 14:06
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

De ha bizonyítható, hogy tudatában vagy annak hogy ezzel a folyamatos lelki terroral nagy valószínűséggel öngyilkosságba kergeted az embert, és emiatt az öngyilkosságot végrehajtja, akkor elővehetnek.

Miért kell neked ekkora phasnak lenni?

2022. dec. 19. 14:14
 19/34 anonim ***** válasza:
66%

"Ha bizonyíthatóan közre játszottál az illető öngyilkosságában, akkor az bűncselekmény. Akár a rábeszélés, akár a folyamatos zaklatás, de még akár a tétlenség is szóba jön, hogy láttad, mit akar tenni, megakadályozhattad volna, de nem tetted."

Jó de mi van ha valakit a főnöke zaklat a munkahelyén és öngyilkos lesz? Akkor ezért elítélnék a főnökét? Szerintem akkor se, ha tényleg ezt tette a főnöke.

Az a másik kérdésem, hogyha valaki nem segíti de nem akadályozza meg az öngyilkosságot, az jogilag micsoda? Hiszen nem segítette benne.

De az is elmés kérdés, hogyha valaki egy toxikus kapcsolat miatt lesz öngyilkos akkor elkezdik boncolgatni a kapcsolatot, hogy mennyire is volt toxikus? Tegyük fel, hogy mondjuk nem verte szét egyik se a másikat, csak mondjuk demotiválta a másikat és azért lett öngyilkos. Akkor mi lesz utólag vele?

Ez a 3 kérdésem lenne! :))

2022. dec. 19. 14:58
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha látod, hogy veszi a kötelet, és köti rá a hurkot, te meg nem csinálsz semmit, akkor ülni fogsz.

2022. dec. 19. 20:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!