Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy munkaszerződésben ez...

Ha egy munkaszerződésben ez van leírva, munkaidő kezdés 05:15 befejezése 14:45 perc ebéd szünet 20 perc. Kérem azt hogy a munkaadónk miért csak 8.8 időt fizet ki?

Figyelt kérdés
Nem vagyon jogban járatos, de amit a barátnőmtől megtudtam az kicsit felháborítónak találom. a feni idő szerintem az 9 óra 30 percet jelentene, amelyből levonva a étkezési idő 20 percét az 9 óra 10 perc szerintem. Nem beszélve a munkába utazást ami kb félóra naponta.Hogy is van ez? A munkaadó nem tud választ adni arra a kérdésre, hogy miért csak 8.1 órát számol el a fenti időben töltött munkára. És azt sem tudom, hogy a munkába utazási időt ki kell e fizetni a munkáltatónak? Köszönöm szépen a szívélyes válaszokat.
2022. dec. 17. 17:09
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

Már miért kéne fizetnie a munkába utazás idejét?? aztán ha valaki kétszer másfél órát utazik oda, az három órával több órabért kapna naponta...???

A többit a HR-en tudod megérdeklődni.

2022. dec. 17. 17:13
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

A munkába utazás idejét sehol nem fizetik.

Hogy egyébként meg téged hogyan fizetnek és mit mond a szerződésed, azt neked kell tudnod.

Egyáltalán óradíjban vagy megállapodva...?

2022. dec. 17. 17:22
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

Nem lehet, hogy pénteken rövidebben dolgoztok, és azt dolgozzátok le hétközben a hosszabb munkaidőben??

Miylen cég ez? Milyen beosztás, miféle meló?

2022. dec. 17. 17:23
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Lehet, több étkezési szünet is van. Meg kell nézni, mennyi a heti nettó munkaidő, ha 40 óra, akkor OK.
2022. dec. 17. 17:58
 5/10 A kérdező kommentje:
A munkaidő az mindennap 9 óra 10 perc, az ünnepnapok a hétvégék is bele számítanak. Ja az 1/3 hogyan jött ki a napi három óra utazás? Szerintetek 6óra 15 perctől 14 óra 45 percig mennyi a munkaidő levonva a 20 perc ebédidőt?
2022. dec. 17. 18:02
 6/10 anonim ***** válasza:
90%

5: de miért nem kérdezed meg a cégnél a HR-en...????

A három óra utazás EGY PÉLDA volt! :-DD Olvasd el újra... "ha valaki...."

2022. dec. 17. 18:26
 7/10 A kérdező kommentje:
A munkaadónál nincs HR-es. Mint írtam ez a barátnőm munkaadójánál van, aki nem meri feltárni a munkaadóját mert azonnal kirúgnák.
2022. dec. 17. 18:46
 8/10 anonim ***** válasza:
90%

7: ?????

Mi az, hogy "feltárni"....???

És akkor most mit akar a barátnőd??? A főnökkel se bír beszélni???

Vagy belenyugszik, vagy felmond.

Nincs más megoldás...

2022. dec. 17. 18:59
 9/10 A kérdező kommentje:
Sajnos ez a törvény! Ha reklamálsz ki vagy b*szva a munkahelyedről! Ez így igaz! Persze azok a hozzászólók akik életükben sem dolgoztak azok mindezt nem ismerhetik. Szerintem minden hozzászóló a munkaadót védi!
2022. dec. 17. 19:05
 10/10 anonim ***** válasza:
90%

9: bámulatos, hogy mit bírsz kiolvasni egyszerű kommentekből...

Idézd már, hogy ki védi a munkaadót!!!!!!

Te keresed folyton a kifogásokat, hogy a javasolt megoldás miért NEM lehetséges...

Most akkor mégis mit akarsz????

2022. dec. 17. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!