Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy adós nem ismeri el a...

Ha egy adós nem ismeri el a tartozást, de később polgári perben előkerül a bizonyíték akkor büntető perré alakul?

Figyelt kérdés

Mondván, hogy csak letagadta amivel tartozott?

Vagy ekkor is megmarad polgárinak, csak ki kell fizetnie?

2022. dec. 14. 09:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Mikor kihallgatnak, akkor nyilatkoznod kell, hogy az igazat mondod, és csakis az igazat = eskü. Mit kell lovagolni a szavakon?"

Ezt nem tudom, hogy honnan szedted, de ez NEM eskü és ez NEM így van.

Számtalan tanút (és gyanúsítottat) hallgattam már ki eddig, .... és valószínűleg fogok is még.

A kötelező tanúzási figyelmeztetések - melyek elhangzanak a kihallgatás előtt - között van a vallomás igazmondására történő figyelmeztetés is, miszerint köteles a legjobb tudása és a lelkiismerete szerint az igazat vallani, majd a kötelezettségei ismertetése végén megkérdezik, hogy "megértette - e a figyelmeztetéseket" - erre a tanú válasza (általában) az, hogy "igen, megértettem a figyelmeztetést" - és nem esküdözik, meg ilyen baromságok!

Egyébként a szavaknak nagyon komoly jelentőségük van a jogunkban. Nagyon nem mindegy hogy az "és" vagy a "vagy" kötőszavakból melyiket használod egy jogi mondatban.

2023. febr. 15. 12:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!