Ha egy adós nem ismeri el a tartozást, de később polgári perben előkerül a bizonyíték akkor büntető perré alakul?
Mondván, hogy csak letagadta amivel tartozott?
Vagy ekkor is megmarad polgárinak, csak ki kell fizetnie?
"Mikor kihallgatnak, akkor nyilatkoznod kell, hogy az igazat mondod, és csakis az igazat = eskü. Mit kell lovagolni a szavakon?"
Ezt nem tudom, hogy honnan szedted, de ez NEM eskü és ez NEM így van.
Számtalan tanút (és gyanúsítottat) hallgattam már ki eddig, .... és valószínűleg fogok is még.
A kötelező tanúzási figyelmeztetések - melyek elhangzanak a kihallgatás előtt - között van a vallomás igazmondására történő figyelmeztetés is, miszerint köteles a legjobb tudása és a lelkiismerete szerint az igazat vallani, majd a kötelezettségei ismertetése végén megkérdezik, hogy "megértette - e a figyelmeztetéseket" - erre a tanú válasza (általában) az, hogy "igen, megértettem a figyelmeztetést" - és nem esküdözik, meg ilyen baromságok!
Egyébként a szavaknak nagyon komoly jelentőségük van a jogunkban. Nagyon nem mindegy hogy az "és" vagy a "vagy" kötőszavakból melyiket használod egy jogi mondatban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!