Ha egy adós nem ismeri el a tartozást, de később polgári perben előkerül a bizonyíték akkor büntető perré alakul?
Mondván, hogy csak letagadta amivel tartozott?
Vagy ekkor is megmarad polgárinak, csak ki kell fizetnie?

Ez helyzetfüggő.
Adott esetben lehet csalás a dologból.

Milyen eskü?
Nincs semmiféle eskü. :)))))))))))))))

Mikor kihallgatnak, akkor nyilatkoznod kell, hogy az igazat mondod, és csakis az igazat = eskü. Mit kell lovagolni a szavakon?
A bíróság előtt állva felhívják erre a figyelmed, mikor meghallgatnak, plusz arra, hogy ha hazudsz, akkor annak milyen következményei lesznek/lehetnek.
Egyszer tanúskodnom kellett. Ott szó állt szó ellen, s habár én mondtam igazat, a másik félnek kedvezett végül az ítélet. Engem azonban nem vettek elő, hogy ezek szerint hazudtam (egyébként nem hazudtam).

"Mikor kihallgatnak, akkor nyilatkoznod kell, hogy az igazat mondod, és csakis az igazat"
Jujj vazzeg! Ez már frankó, rendes kabaré!

Dehogy alakul büntetőperré. Ilyen nem is létezik.
Csak csúnyán elveszíti a polgári pert, és még a felperes perköltségét is ő fizeti. Ennyi.

"De ha eskü alatt hazudik"
3-as: milyen esküről beszélsz? Te túl sok amerikai filmet néztél. Ez itt Magyarország. Itt nincs eskü alatt vallás...

"nyilatkoznod kell, hogy az igazat mondod, és csakis az igazat = eskü"
Nem, ez nem eskü. Az eskü teljesen mást jelent.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!