Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Sok-sok éve nem fizettem a...

Sok-sok éve nem fizettem a TB-t, ha öröklök rá terhelhetik házra?

Figyelt kérdés
Még mielőtt bejött az új szabályozás már ilyen több mint 600 ezres Tb elmaradásom volt. Viszont egy ideje már nem küldtek papírt. Dolgozni sehol nem dolgozok, és nincs a nevem se semmi, bankszámlám sincs. Viszont a bátyámmal öröklünk egy kb 5-6 milliós házat. Most attól félek hogy az én felembe beletiltanának? Ez lehet? Ilyen esetbe jobb lenne lemondanom, és akkor a bátyám nevére menne az egész? Így nem tudnának lehúzni a navosok?

2022. dec. 13. 11:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az adó módjára behajtható, tehát bármire rá lehet terhelni. Viszont jobban járnál, ha megszabadulnál az adósságtól, mert az csak folyamatosan nő a kamatok miatt.
2022. dec. 13. 11:59
 2/13 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor figyelek majd rá hogy ne kerüljön a nevemre semmi.
2022. dec. 13. 12:00
 3/13 anonim ***** válasza:
74%
"Nem tudnának lehúzni a navosok." Értem. De azért ha valami kínod van és kórházba kerülsz, akkor azért segítsenek rajtad, igaz? De fizetni, na azt már nem. Pff...
2022. dec. 13. 12:06
 4/13 A kérdező kommentje:
Hát pont ez az hogy a fogorvostól is elzavartak (fizetni kellett volna) és házilag kellett kihúzatnom a fogam. Volt olyan is hogy eltört a kezem, és ezzel el se mentem (azt mondták sürgősségire is fizetni kell) aztán az meg rosszul forrt össze. Szóval nem úgy tűnik hogy nekem hűűűde nagyon segítenek...
2022. dec. 13. 12:12
 5/13 A kérdező kommentje:
A múltkor meg haverommal kellett antibiotikumot íratnom, mert nekem nem írnak gyógyszert. Szóval az a helyzet hogy jelenleg az egészségügy egyáltalán nem foglalkozik velem.
2022. dec. 13. 12:15
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
És ezen mi a meglepő? A fogorvosnál egyébként annak is fizetnie kell, akinek van tb-je, sürgősségin pedig közvetlen életveszély esetén ellátnak, mert el kell, de ne csodálkozz, ha így bánnak veled. Ők is pénzből élnek, ha pedig a saját egészségedre sajnálsz havi 8 kilót évekig, akkor azért ne másokat hibáztass.🤷‍♂️
2022. dec. 13. 12:18
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem meglepő, csak azt akartam kihozni belőle hogy én se kérem már a rendszer segítségét. Az a meglepő hogy lenyúlnák az örökölt házam. Még szerencse hogy résen voltam. Köszönöm a választ (főleg 1-nek).
2022. dec. 13. 12:22
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Az sem meglepő, mivel a tb-t kötelező fizetni. Ügyeskedhetsz, de vagy így, vagy úgy behajtják, ha más nem végrehajtási eljárás alá vonnak, és akkor az ingóságaid bánják. Nem tudom egyébként mi a terved, de megúszni nem fogod, ahogy az 1-es is írta, ez csak halmozódni fog.
2022. dec. 13. 12:33
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem lesz semmi a nevemen és akkor nem tudják levonni. Eddig is így volt. Ha most az örökséget lemondom, akkor bátyám nevére megy az egész és így nem tudnak honnan levonni. Amúgy is alkoholista vagyok sok bajjal, talnán még 5 évem ha van vissza.
2022. dec. 13. 12:36
 10/13 anonim ***** válasza:
79%

Nekem 3 év kihagyásom volt. Utólag behajtották adótartozás formájában.

Én egyet értek a kérdezővel. Miután fizetem, és miután a tartozást is befizettem SEM KAPOK ELLÁTÁST mert ha felhívom a kórházat, azt mondják fél év múlva jöhetek, és ha el is fogadom az időpontot és kivárom, az orvos úgy kezel, mintha szívességet tenne velem (fogorvos, nőgyógyász tapasztalat) hogy egyáltalán 5 percet szánt rám.

2022. dec. 13. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!