Ha én nevemen van az ingatlan, rám terhelhetik benne élő öcsém villanyszámla, vízdíj, gázdíj adósságát?
Figyelt kérdés
Esetleg elveszítem a házat,mert az fogja fedezni az adósságot?2013. dec. 23. 06:07
1/11 anonim válasza:
Igen! Mert minden közüzemi tartozást az ingatlanra, ill. annak tulajára terhelnek!
2/11 anonim válasza:
A tartosás azé, akinek a nevén van a szerződés, tehát ha az ő nevén van, akkor ő rajta fogják behajtani.
3/11 anonim válasza:
Utsó, bár úgy lenne, de nem úgy van!
4/11 anonim válasza:
Tartozást, jelzálogot csak az adós saját tulajdonára lehet terhelni!
Itt a kérdés az, hogy mérőórák(fogyasztói szerződések) kinek a nevén vannak, a tiedén vagy öcsédén?
5/11 anonim válasza:
Arra terhelik, akivel a szolgáltatók a szerződést kötötték. A tulajdonos nem felel kezesként a bérlő vagy akár a szívességi használó közműtartozásaiért. A tulajdonosnak legfeljebb azt kell tűrnie, hogy az ingatlanát kikapcsolják a szolgáltatásból.
6/11 anonim válasza:
#3 "Utsó, bár úgy lenne, de nem úgy van!"
Hát hogy van? A szerződőn kívül mi alapon kérne bárki mástól is egy forintot a szolgáltató?
Itt az a kérdés, hogy a mérők kinek a nevén vannak.
7/11 anonim válasza:
A mérők a ház tulajdonosának nevén vannak! Ergó jól írtam, az fizet, akié az ingatlan! Miért? Mert a lakót, bérlőt, tulajt nehéz elérni, de az ingatlan marad! Tehát rá terhelik a tartozást, kamatostól! Egyszer behejtható lesz, akár árverezéssel is! OK ?
8/11 anonim válasza:
Sehol sem írták, hogy a mérők a ház tulajdonosának a nevén vannak. Ettől még persze lehet, de nincs konkrétan leírva. A szolgáltató a szerződőn fogja követelni a tartozást. Ha a szerződő a tulajdonos, akkor ráterhelhetik a házra.
9/11 anonim válasza:
7/8-at lepontoztátok pedig igaza van! Velem megtörtént, a bérlő tartozását nekem kellett kiperkálni és üthettem a nyomát ,leléptek!
10/11 anonim válasza:
Ha a közüzemi órák a te neveden vannak, akkor természetes, hogy te perkálsz! A szolgáltatót nem érdekli, hogy ki fogyasztott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!