Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Igazolatlan távollét alkalmazá...

Igazolatlan távollét alkalmazása jogszerű ilyen formában?

Figyelt kérdés

Kamion sofőrként dolgozom. Most december 5-én beadtam a rendes munkavállalói felmondásom e-mailben, postán ajánlott levélként a HR-osztályra.

Ezt emailben jeleztem a felettesemnek, hogy január 3-án jár le a felmondási időm.

Erre ma (dec.9) derült ki a bérlapomon, hogy előző hónapban 13 nap igazolatlan távollétet számoltak el.

November 9-én jöttem haza azóta nem szóltak, hogy munkát kell végeznem.

Ugyanígy decemberi napokra is igazolatlan távollétet szeretnének elszámolni. Annak ellenére, hogy november elején még 16 nap szabadságom volt.

Ilyen esetben mit tudok tenni? Szerintem ez nem jogszerű!

2022. dec. 10. 00:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Az jó, akkor kinyomtatva vidd el. Próbálj velük megegyezni, mert a per pénzbe kerül.
2022. dec. 10. 16:40
 12/13 anonim ***** válasza:

Ha eddig így működött - szokás szerint -, akkor most is így kellett volna működnie.

Ha nem tudtok megegyezni a munkáltatóval, és úgymond szemétkedik veled, akkor fordulj a kormányhivatalokban található foglalkoztatás-felügyeleti hatósághoz. Ha az ők közbenjárására sem oldódik meg a problémád, mint illetékes hatóság, akkor indíts pert a munkáltató ellen. Sokszor csak maga a bírósági idézés megoldja - peren kívül - a két fél vitáját.

Lássák, hogy nem nézhetnek hülyének. Ez nem így működik...

2022. dec. 11. 08:34
 13/13 MDaniel98 ***** válasza:
Szerintem sem jogszerű.
2022. dec. 11. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!