Rossz születési helyet írt a személyes adatokhoz az adásvételi szerződésbe az ügyvéd, én pedig nem vettem észre szerződés előtt. Lehet-e ebből problémám? Hogyan szokták az ilyen eseteket orvosolni?
Készpénzes lakás adásvétel, szerződés, vételár átutalása megtörtént, birtokba adáskor a jegyzőkönyv írásakor derült ki, hogy az ügyvédúr rossz várost írt a születési helynek nekem (vevőnek) az adásvételi szerződésbe, én meg nem vettem észre, amikor a szerződést átolvastam. Minden más (tehát a személyi azonosító és adószám, születési év, cím, anyja neve, stb.) stimmel egyébként. Gondolom ezekből egyértelműen azonosítható maradok továbbra is.
Van olyan pont a szerződésben, hogy az ügyvédet meghatalmazzuk arra (azon túl, hogy beadja a földhivatalba a szerződést és az illeték miatt a NAV-hoz is), hogy az elírásokból eredő hibákat javítsa, amennyiben az a szerződés jelentését nem módosítja.
A dolog azért érdekes, mert óriási ciki lenne, hogyha az eladókat 1 szó módosítása miatt újra meg kellene vonatoztatni... :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!