Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mondhat ilyet egy benzinkút?

Mondhat ilyet egy benzinkút?

Figyelt kérdés
Ma délelőtt egy OIL kúton azt mondták, hogy van 95-ös benzin, de csak piaci áron. 480-ért egyszerűen nem adnak.
2022. dec. 2. 10:28
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Hát ez ilyen. A kormánynak azt kellett volna elérnie hogy a kutaknak érdekük legyen a hatósági áras árusítás. Ehelyett erőszakkal rákényszerítették, amíg tudták.
2022. dec. 2. 12:39
 22/32 A kérdező kommentje:

Én csak azt tudom mondani, hogy nem véletlenül keresik sokan a 480Ft os benzint.

Ha csak a benzin drágult volna...

De, 50-100-200%-al, mindenki jól tudja.

A 480-at is alig lehet kigazdálkodni és én konkrétan évente 4-5000km-t❗autózok.

Nálam 700-800Ft os benzinnél csukva marad a garázsajtó.

2022. dec. 2. 12:45
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Hát ezzel nem lehet mit tenni, már Orbán is azt mondta: "vagy keressen többet az ember vagy fogyasszon kevesebbet".
2022. dec. 2. 12:50
 24/32 anonim ***** válasza:
Sőt a mostani nagy osztogatásnak meglesz a böjtje, mert a MOL, OMV, Shell és mindenki majd ezek után fogja utólag vissza szedni a kiesett bevételt, 50-100 Forinttal az alap üzemanygár felett lesznek a piaci árak egy ideig.
2022. dec. 2. 12:51
 25/32 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy mi lesz itt ezek után.

Én azt látom, hogy teljesen 2 részre fogunk szakadni.

Az egyik rész semmit nem fog bírni megvásárolni, a másik kisebb résznek, meg semmi sem lesz drága.

2022. dec. 2. 12:53
 26/32 anonim ***** válasza:
Én 100-st sem tudtam tegnap tankolni 2 kúton sem
2022. dec. 2. 13:15
 27/32 anonim ***** válasza:
58%

Az egy dolog, hogy én is igazat adok a benzinkutasoknak, hogy ők nem jótékonysági szervezetek, hanem pénzt akarnak keresni.

Az meg egy másik dolog, hogy vannak magyar jogszabályok, amiket mindenkinek be kell tartani. Így a hatósági áras benzint is. aki nem tartja be, arra rá lehet hívni a fogyasztóvédelmet, és nekik kötelességük eljárni.

De hát ugyanez van a cukorral. Már legalább egy hónapja nem láttam boltban cukrot. Ott is az van, hogy nem a cukorból van kevés, hanem nem adják el ennyiért. Viszik olyan országba, ahol tetszőleges áron lehet árulni.

Benzin esetén is azt kellene csinálni, hogy hozni egy olyan hatósági árat, amivel még a forgalmazóknak is megéri valamennyire. Mégse a teljes szabadpiaci áron tankolnánk.

2022. dec. 2. 13:17
 28/32 A kérdező kommentje:

Oh, ilyet még eddig senkitől nem hallottam.

De, várható volt, mert így elkezdik felvásárolni az 100-ast is.

2022. dec. 2. 13:17
 29/32 anonim ***** válasza:
50%
#27 Van ismerősöm aki bizonyos szervnél dolgozik akik ilyen esetekben járnak el. Ők sem tudnak ezzel mit tenni, a kutas azt mondja hogy ilyen nem történt és bizonyíték hiányában vége az eljárásnak.
2022. dec. 2. 13:20
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

29

Erre van a próbavásárlás intézménye.

A NAV is így működik: odamegy a Balaton-parton egy család, kisgyerekekkel, fürdőruhában, strandpapucsban, kiválasztanak egy dinnyét, kifizetik. Az árus nem ad nyugtát. Erre a szülők a szatyorból előveszik a NAV-igazolványt, és kiszabnak 200 E Ft büntetést.

2022. dec. 3. 05:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!