A prostituáltakat egyébként szokta ellenőrizni a NAV?
Nincs túl sok rálátásom erre a területre, de azt tudom, hogy adóköteles lenne elvileg ugye a tevékenység. Úgy tudom, hogy csak nagyon elvétve váltanak ki vállalkozást a prostituáltak erre a tevékenységre, mert úgymond "el van nézve nekik", amolyan "szürke" gazdaságba tartozik ez.
Legalábbis én nem hallok olyat, hogy prostit büntetett a NAV.
Itt az egyenlő bánásmódról van szó, és az egyenlő versenyről.
Tehát ha most én tegyük fel, értek a szobafestéshez és kifestem valakinek a lakását, ezután pedig nem adok számlát, akkor azt ugye bejelentheti a NAV-nál a fogyasztó.
Most hogyha én holnap elmegyek egy prostituálthoz és amikor átadom neki a pénzt, ő nem ad számlát, akkor mi van? NAV-nál kiröhögnek vajon ha bejelentem?
Itt ténylegesen arról van szó, hogy nem egyenlőek a kötelezettségek.
Lehetne ez most bármilyen más tevékenység, nem az az érdekes hogy prostituált, hanem az, hogy nem egyenlő a verseny a piacon.
Amíg egy átlag alkalmazott mondjuk keres 240-280-at, addig egy lány kereshet minimum 400-500 ezret havonta, de a jobbak úgy tudom 1 millió fölött is. (Bár ez nem is alkalmazotti jogviszony, hanem vállalkozói ugye, és attól most tekintsünk is el, hogy vannak közöttük sokan, akiket futtatnak, az sem alkalmazottinak felel meg, hanem simán csak bűncselekmény)
De most ezt boncolgassuk már kicsit jogilag, mert nekem ez olyan furcsa.
Az erkölcsi része nem is érdekes most, kizárólag az egyenlő bánásmód miatt kérdezem az esetleg erre jobban rálátottakat.
Az igen, jól nyomod. :)
Na de most akkor számoljuk ki.
Ha jól mondom 27% az áfa.
Egy "üzlet" átlagosan mondjuk 15 ezer forint legyen.
Van kb 2000 prosti, de lehet nagyon keveset mondok. Legyen ez egy alsó becslés.
Napi 2-3 aktus, ami mondjuk 2,5 legyen x 2000 = az 5000 aktus egy nap alatt = 75 millió forint bruttó. Ebből olyan 20 milliót kellene adózni. Naponta.
Ez évente 21 milliárd forint alhangon, ez a minimum. Bruttóban.
Amit ebből adózni kellene az olyan 5-6 milliárd ft/év. Hát ha úgy vesszük végülis az állam szempontjából amúgy nem olyan nagy összeg ez, de azért a semminél sokkal sokkal több na.
Tehát ez az évi 21 milliárdos bevétel, ami a fekete kereskedelem, az alvilág gyökere kb. Mert arról még nem beszéltünk, hogy a prostitúció kézen fogva jár más alvilági tevékenységekkel, mint pl a kábszer kereskedelem, maffia hálózatok stb, ami még több fekete pénzt hoz ugye.
Hát ezekből telik a 20-40 milliós luxus mercikre a tesóknak.
50 ezernél is több prosti van.
Napi 5-6, de akad olyan, aki 10 eksönt lezavar. Persze van olyan is, aki örül, ha napi egy akad.
A luxuskurvák tarifája lehet aktusonként akár egy milla is, a féldecis kurvák szóra sem érdemesek. Az átlag manapság 20 rugó körül mozog.
Vannak alkalmi prostik is, akik utazás, sorbanállás közben kapnak ajánlatot, ők "tisztes" háziasszonyok, vagy egyetemisták, akik alkalmilag csábulnak el, a kaland és az extra jövedelem okán.
Az egész ipar összességében nagyon komoly bevételeket generál, sokkal többet bármilyen tisztes, üzleti vállalkozásnál. Még a forma egynél is többet hoz.
Minimum 40 ezer prosti dolgozik hazánkban, ebből legalább 30 ezer magasan a társadalmi átlag fölött keres.
Ha a 15 %-os SZJA-t vesszük és azt, hogy egy átlag prostituált megkeres minden nap legalább 50 rugót, akkor a matek kétszázhatvankétmillió forint, naponta, 35 000 dolgozó nőtől, csak az SZJA-ból.
Plusz ehhez számoljuk hozzá a TB-t (amit legtöbbjük nem fizet) és a NYUGELLÁTÁST (ez úgy 160-170 millió, naponta).
Fantasztikus.
Kedves NAV, jó lenne lefölözni ezt a réteget is, hátha kevesebbet csesztetitek a dolgozó, normális embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!