A prostituáltakat egyébként szokta ellenőrizni a NAV?
Nincs túl sok rálátásom erre a területre, de azt tudom, hogy adóköteles lenne elvileg ugye a tevékenység. Úgy tudom, hogy csak nagyon elvétve váltanak ki vállalkozást a prostituáltak erre a tevékenységre, mert úgymond "el van nézve nekik", amolyan "szürke" gazdaságba tartozik ez.
Legalábbis én nem hallok olyat, hogy prostit büntetett a NAV.
Itt az egyenlő bánásmódról van szó, és az egyenlő versenyről.
Tehát ha most én tegyük fel, értek a szobafestéshez és kifestem valakinek a lakását, ezután pedig nem adok számlát, akkor azt ugye bejelentheti a NAV-nál a fogyasztó.
Most hogyha én holnap elmegyek egy prostituálthoz és amikor átadom neki a pénzt, ő nem ad számlát, akkor mi van? NAV-nál kiröhögnek vajon ha bejelentem?
Itt ténylegesen arról van szó, hogy nem egyenlőek a kötelezettségek.
Lehetne ez most bármilyen más tevékenység, nem az az érdekes hogy prostituált, hanem az, hogy nem egyenlő a verseny a piacon.
Amíg egy átlag alkalmazott mondjuk keres 240-280-at, addig egy lány kereshet minimum 400-500 ezret havonta, de a jobbak úgy tudom 1 millió fölött is. (Bár ez nem is alkalmazotti jogviszony, hanem vállalkozói ugye, és attól most tekintsünk is el, hogy vannak közöttük sokan, akiket futtatnak, az sem alkalmazottinak felel meg, hanem simán csak bűncselekmény)
De most ezt boncolgassuk már kicsit jogilag, mert nekem ez olyan furcsa.
Az erkölcsi része nem is érdekes most, kizárólag az egyenlő bánásmód miatt kérdezem az esetleg erre jobban rálátottakat.
"A prostitúció illegális"
Nem. A prostitucio elosegitese illegalis :)
38F incel
"A prostitúció illegális."
Mióta?
Állítólag szúrópróba szerűen.
Néha van próbavásárlás.
Akkor van baj, ha nem kielégítő az eredmény.
"Tehát ha most én tegyük fel, értek a szobafestéshez és kifestem valakinek a lakását, ezután pedig nem adok számlát, akkor azt ugye bejelentheti a NAV-nál a fogyasztó."
Az a baj, kérdező, hogy az alapfogalmakat is kevered. A számla- és nyugtaadási kötelezettséget az Áfa törvény szabályozza. Nem, szobafestőként sem vagy köteles automatikusan számlát adni, csak a nyugtaadás kötelező. Számlát akkor vagy köteles adni, ha az ügyfél kifejezetten kéri (és ehhez megadja a személyes adatait, hiszen anélkül nem állítható ki a számla).
Én ismerek prostit, aki vállalkozó, és nem azért nem ad nyugtát, mert nem adózik. Hanem azért, mert nem szeretné kiadni a legszemélyesebb adatait a vendégnek, hogy aztán az továbbadja másnak, esetleg valami gyökér feltegye őt napiszarra vagy valami hasonló oldalra névvel és elérhetőségekkel, tönkretéve ezzel a magánéletét.
Az a rohadt nagy különbség egy szobafestő és egy prosti között, hogy az egyik foglalkozást nem kell titkolnod akár a legközelebbi barátaid előtt is. Tehát egyenlő bánásmódról az élet adta körölmények miatt eleve nem beszélhetünk.
Milyen piaci verszenyről beszélsz?
Jól értem? Te most konkurrálnál egy kurvával?
Mármint, hogy te jobban tudsz festeni, mint ahogy ő szopik, vagy mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!