A "rokkantsági ellátás" szerzett jog és nem visszavonható?
"felülvizsgálkat többet nem szükséges", D kategóriás (80%), régi nevén "rokkantsági nyugdíj", amely átnevezésre került "rokkantsági ellátásra".
Viszont ha ellátás, akkor nem nyugdíj.
És emiatt gondolkodok, hogy vajon visszavonható / megszüntethető vagy ez az elnevezés nem jelenti a jogi helyzetének megváltozását?
Valaki tisztában van ezzel?
Csak arrol van szó hogy a nyugdíj mint szó azokra értelmezhető akik oregsegi nyugdíjasok, vagy korkedvezményes nyugdijasok.
Nincs jelentősége hogy az ellatas vagy nyugdij. Ha inokolt, az ellatast is kifizetik.
1.
Mégis volt, akinek felülvizsgálatra kellett mennie.😂
#3 Egyszer el kellett mennie, mert ki kellett derüljön ki az aki valóban ellátásra szorul és ki az aki csak visszaélt vele.
Rokonaim szomszédságában, a távoli rokonságban is voltak olyanok akik egyszer kibulizták maguknak a leszázalékolást, de már rég semmi bajuk nem volt. Kapták a rokkant ellátást, mellette feketén dolgoztak igen nehéz munkát, napszámban a földeken vagy épp mást amihez állóképesség és egészség kell. Aztán a nyugdíjnál meg ment a sírás hogy milyen kevés.
Persze hogy kevés, hisz sem járulékfizetés nem volt, sem értelmes, bevallott jövedelem.
Simán mehettek volna legálisan dolgozni, a rokkantsági ellátásra kifizetett pénzt meg adhatták volna annak aki tényleg nem tud munkát végezni .
Nem vagyok szakértő, de amit most kapsz, az a rokkantsági nyugdíj, csak más nevet adtak neki. Nyugdíjasnak számítasz, csak nem öregség miatt, hanem csökkent munkaképesség miatt.
Ilyen átnevezések amúgy gyakoriak. Hogy mire megtanulják az emberek a szakszavakat, kezdhessék előlről. Pl munkanélküli segély-álláskereső támogatás.
Ha nagyon rossz az egészséged, akkor felülvizsgálatkor ezt látják, meghoszabbítják a 80%-ot, minden marad így.
Azt viszont bármikor megeshet, hogy a kormány egy tollvonással megszünteti az ellátást, vagy az egész rokkantnyugdíj témakört. Pl egy államcsődnél, vagy ilyesmi. Volt már példa hasonlóra. És semmi sem örök, miért lenne ez akkor az?
azért ezek elég vegyes válaszok akkor.
vagy a "szerzett jog"-ot úgy kell éretni, hogy szerzett ugyan, de bármikor visszavonható?
a másik: egyszer leírták már, hogy nincs további felülvizsgálat, és végleges a határozat, ahogy az állapot is.
akkor megnevezéstől függetlenül, hogy nyugdíj vagy ellátás, bármikor azt mondhatják, hogy mégse végleges?
harmadik: már kaptam én olyan határozatot, hogy ez meg az nem vonatkozik rám, mivel ez nem "nyugdíj". szóval úgy tűnik, nem csak játék a szavakkal, hanem jogszabálybeli különbségnek is kell lennie, de ahogy eddig tapasztaltam, ezt eléggé össze-vissza értelmezik (azaz néha mégis elfogadják "nyugdíj" kategóriának).
1-es:
azért nem minden eset ennyire egyszerű. rólam se mondanák meg, aztán mégis hops jön egy ismeretlen eredetű 1-3 hetes eszméletlenség.
szóval .... nehéz ügy ez, és nincs két egyforma módon megítélhető eset szerintem.
Ha az allapotban nem tortenik javulas akko4 nem vonjak vissza. Nem kell szarni.
Alanyi jogon jar, aki megfelel a kovetelmenyeknek. Egyik kormanynak sem celja hogy megszuntesse a nyugdijat vagy az ilyen ellatosakat, mert az politikai ongyilkossag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!