Rendőrségi tanúvallomás egy része visszavonható bíróságon, ha csak körítés, nem kapcsolódik az ügyhöz?
Amikor felvették a tanúvallomásodat, akkor alá kellett azt írnod.
Az aláírás előtt kellett volna gagyogni.
Igen, aláírtam. De el sem olvastam, illetve sok helyen nem fedi a valóságot,amit elmondtam. Valamint azt hittem, hogy bele sem írja. Illetve az ügyhöz sem kapcsolódott egy oldalban,honnan ismerem az illetőt, meg mi köze hozzá....
Úgy érzem,elég nagy bajban vagyok emiatt.
Rendőrt nem fogok megrágalmazni az nyilvánvaló. Nem engedte,hogy átírjuk, kivegyük, elolvassam....
Egyébként nekem azt mondták, hogy mivel saját magam ellen vallottam, tehát akár az egész beismerő vallomásomat visszavonhatom következmények nélkül.
Az egyébként nem tudom, hogy miért hamis tanúzás, ha én abban a pillanatban legjobb tudásom szerint azt hittem, hogy igaz....
Ha tanúként hallgatnak ki egy ügyben, akkor köteles vagy az igazat vallani. Tök mindegy, hogy utána vádlott leszel.
Ha pedig nem direkt nem mondasz igazat, csak te akkor azért mondtad azt, mert abban a hitben voltál, hogy az úgy van, akkor meg azt kell mondani. Hogy te akkor úgy tudtad, most meg már megtudtad, hogy az nem úgy van.
Igen, akkor úgy tudtam, hogy az az igazság. Legjobb tudásom szerint az igazat mondtam.
Utána az illető tagad, vagy kiderül, hogy nincs igazam. Ez akkor nem hamis tanúzás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!