Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rendőrségi tanúvallomás egy...

Rendőrségi tanúvallomás egy része visszavonható bíróságon, ha csak körítés, nem kapcsolódik az ügyhöz?

Figyelt kérdés
Lényeg, hogy nem hazudtam, de emiatt fel akarnak jelenteni hamis tanúzásért. Az ügyhöz konkrétan nem kapcsolódik.... Össze-vissza kérdezett mindent, azt sem tudtam, hogy beleírja.....
2021. jan. 21. 20:38
 1/8 A kérdező kommentje:
DE elvileg, ha visszavonod, akkor elismered, hogy hazudtál. Pedig szimplán nem kapcsolódott az ügyhöz, valamint abban valakire szemben bűncselekményt fogalmaztam meg, amit nem akartam...
2021. jan. 21. 20:41
 2/8 anonim ***** válasza:

Amikor felvették a tanúvallomásodat, akkor alá kellett azt írnod.

Az aláírás előtt kellett volna gagyogni.

2021. jan. 22. 01:41
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, aláírtam. De el sem olvastam, illetve sok helyen nem fedi a valóságot,amit elmondtam. Valamint azt hittem, hogy bele sem írja. Illetve az ügyhöz sem kapcsolódott egy oldalban,honnan ismerem az illetőt, meg mi köze hozzá....

Úgy érzem,elég nagy bajban vagyok emiatt.

2021. jan. 22. 08:10
 4/8 A kérdező kommentje:
Mármint az nem fedi a valóságot, ahogy Ő leírta, amit kiszedett belőlem.
2021. jan. 22. 08:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Tehát hamisan tanúztál... Amúgy olyan nincs, hogy valamit visszavonsz. Figyelmeztettek a hamis tanúzás következményeire, te ennek ellenére mondtál nem igaz dolgokat. Ezzel hamis tanúzást követtél el. Magyarul nem visszavonni kell, hanem beismerni, hogy korábban nem az igazat mondtad, a felelősséget pedig ezután vállalni kell. Ha az eljáró rosszul írt le valamit, akkor ott volt a lehetőség, hogy amikor aláírtad, akkor előtte el kell olvasni. De azt még mondhatod, hogy nem olvastad el és ez a valami rosszul lett leírva. De ha konkrétan azt állítod, hogy a rendőr szándékosan nem azt írta le, amit te mondtál, elferdített bármit is, azzal őt vádolod bűncselekmény elkövetésével, amivel meg azt a törvényt sérted, mely kimondja, hogy hamisan bűncselekmény elkövetésével nem vádolhatsz senkit. Ha pedig valóban az eljáró bűncselekményt követett el, azt nem ártana bizonyítanod...
2021. jan. 24. 13:14
 6/8 A kérdező kommentje:

Rendőrt nem fogok megrágalmazni az nyilvánvaló. Nem engedte,hogy átírjuk, kivegyük, elolvassam....

Egyébként nekem azt mondták, hogy mivel saját magam ellen vallottam, tehát akár az egész beismerő vallomásomat visszavonhatom következmények nélkül.

Az egyébként nem tudom, hogy miért hamis tanúzás, ha én abban a pillanatban legjobb tudásom szerint azt hittem, hogy igaz....

2021. jan. 24. 13:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha tanúként hallgatnak ki egy ügyben, akkor köteles vagy az igazat vallani. Tök mindegy, hogy utána vádlott leszel.

Ha pedig nem direkt nem mondasz igazat, csak te akkor azért mondtad azt, mert abban a hitben voltál, hogy az úgy van, akkor meg azt kell mondani. Hogy te akkor úgy tudtad, most meg már megtudtad, hogy az nem úgy van.

2021. jan. 24. 13:38
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen, akkor úgy tudtam, hogy az az igazság. Legjobb tudásom szerint az igazat mondtam.

Utána az illető tagad, vagy kiderül, hogy nincs igazam. Ez akkor nem hamis tanúzás?

2021. jan. 24. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!