Letartóztathatnak azért, ha az utcán fegyvertokot hordok és benne játékpisztolyt tartok?
Nem, mert csak megtéveszted az embereket. Persze ez függ az életkorodtól is, mert egy kisgyermek még a rendőrökre is lő a lövi, ha olyan kedve van. Felnőtt emberként már kicsit cikisebb, kivéve ha csak poénból egy-egy alkalommal teszed ezt. Ha folyamatosan így közlekedel, és le vizipisztolyozol mindenkit, akkor előbb utóbb elkísérhetnek dokihoz is, hogy elme állapotodról számot adjon :)
Persze a nyári strandokon ez nem jelent problémát, csak minden második embernek :)
Letartóztatni a bíróság fog.
De a rendőr jól odaken neked egy 50 ezres csekket, mert lőfegyverutánzat van nálad, vízipisztolyozásért pedig bevisznek pár órára.
Jujdevicces!
az igazinak tűnő játékfegyver közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek számít.
175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet 175/2003. mellékeltének az "e" bekezdése szerint "az olyan eszköz, amely az utánzás jellege és méretarányos kivitelezése miatt megtévesztésre alkalmas módon hasonlít a lőfegyverre (lőfegyverutánzat)"
6. Vagyok!
Az az idióta otthon fekvő kocka ostoba aki lepontozott biztosan nagyon tudja!
Én már nem egyszer próbáltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!