Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Első munkahelyem, egész évben...

Első munkahelyem, egész évben nem voltam szabin, 25 napom van. Ezt átvihetem jövő nyárra? Vagy most ki kell venni?

Figyelt kérdés
2022. nov. 10. 08:36
 1/8 anonim ***** válasza:
98%
Hivatalosan talán következő márciusig lehet kivenni a következő évben. De a legtöbb helyen át sem vihető.
2022. nov. 10. 08:38
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
Ráadásul ennyit egyben nincs az a munkahely, amelyik enged kivenni.
2022. nov. 10. 09:25
 3/8 anonim ***** válasza:
96%
Ennyit biztos nem vihetsz át, nálunk asszem 5 napot engednek, de azt sem nyárra, hanem márciusig ki kell venni.
2022. nov. 10. 09:27
 4/8 anonim ***** válasza:
94%

Nem vetették ki időarányosan?🤔

Hat nem tudom

Kérdezd meg

2022. nov. 10. 09:36
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

Az előző munkahelyedről csak úgy jöhettél el hogy időarányosan vagy kiadták a szabadságot vagy kifizették. Ha fél évet dolgoztál ott az éves szabadságod fele már nem lehet meg.

Ha ennyi szabid van akkor ezt már az új helyedre kaptad időarányosan, a cég felelőssége hogy azt ki is tudd venni év végéig. Ha korában elmulasztották akkor kötelesek kiadni akár egyben is.

Szabadságot nem vihetsz át a következő évre kizárólag ha megkezded ebben az évben és megszakítás nélkül veszed ki.

Nyárra nem teheted, de januárra igen. Ha van 25 napod, elkezded karácsony másnapján vagy akár december 31-én ha munkanap és onnantól 25 munkanapot lehetsz szabin január végéig akár. De csak egyben, megszakítás nélkül.

Van néhány olyan eset amikor engedik kifizetni vagy a járvány, netán a mostani helyzet miatti külön rendelkezések miatt, de azok speciális esetekre vannak csak.

Alap helyzet hogy szabadságot abban az évben kell kiadni, legfeljebb januárra lehet átlógatni.

2022. nov. 10. 10:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem vihető át a teljes szabi, és pláne nem nyárig.

Egyébként meg egyben ennyit nem engednek sehol kivenni. Nincs értelme tartogatni, szépen még most, amikor lehet, vedd ki. Pl. év végén sem szokták engedni egyben, mert akkor mindenki eltűnne karácsony környékén hetekre, és összeomlana a cég.

2022. nov. 10. 10:45
 7/8 A kérdező kommentje:

Úgy értem hogy első munkahelyem hogy eddig csak diákmunkán voltam, és ahogy végeztem az egyetemmel ide felvettek.

Azt mondta az osztályvezető hogy felét most felét karácsonykor vegyem ki. Így az egyszerű

2022. nov. 10. 13:08
 8/8 anonim ***** válasza:
És ha első munkahely, akkor mégis hogy lehet 25 napod? Van valami pluszod? Úgy tudom, alapból csak 20 jár.
2022. nov. 10. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!