A rendőr mit szól ahhoz ha elektromotoros oldal kocsit szerelek a kerékpárra?
Sejtem mi lehet a háttérben. Felelőtlen vagy és zavar a saját felelőtlenséged És onigazolaskent megpróbálod ezt arra atvetiteni aki előbb utána jár a dolgoknak és csak utána cselekszik.
Pedig jobb lenne ha inkább hallgatnál a nálad okosabbakra mielőtt úgy jársz mint akikkel peldalozol. Attól hogy felettük állónak képzeled magad még nem leszel az.
#40-nek:
Sajnos korábban tévesen azt feltételeztem, hogy tisztában vagy a "szülke-zóna" kifejezéssel. Látom, hatalmasat tévedtem. TE magad is a ott szeretnél tevékenykedni, de mi már szóltunk hogy az nem "szürke", hanem TILTOTT.
A "szürke-zóna" az a "terület", amikor olyasmit csinálsz ami bár nem tiltott, de nem is szorgalmazott, és egyáltalán nem jellemző.
Bármiféle negatív következményért teljes felelősséggel tartozol.
Ismét #40-nek:
Ha már mindenáron ki akarod játszani a törvényeket, akkor leszek olyan "aranyos", és elárulom a te területednek a "szürke-zónáját":
Előzetesen megfeszített rúgó-meghajtás, vagy sűrített levegő létrehozása menet közben, majd szükség esetén a felhasználása a bringa hajtására.
Nem szankcionált esetek.
A gyorshajtás azonban messze nem törvényes az extrém gyorshajtás pedig egyes esetekben már nem is szabálysértés hanem bűncselekmény.
Ha úgy gondolod hogy a szürke zóna törvényes akkor ne használd törvénytelenségekre ezt a szót.
#46-nak (kérdezőnek):
Mivel a biciklin nem kötelező a sebesség-mérő használata, így nem bizonyítható a szándékosság.
És vissza is tértünk a "szürke" területre. ;)
Ismét #46-nak:
Biciklisen nincs jogi alapja a sebesség-túllépés számon kérésének.
Baleset.
Újfent #46-nak:
És fejezd be, hogy szándékos veszélyeztetéssel vádolsz. Azt hogy túllépem a megengedett sebességet, kétséget kizáróan nem tudhatom. Ettől függetlenül tudom.
És a saját testi épségem érdekében teszem. A forgalomban komoly veszély leselkedik arra folyamatosan, aki nem veszi fel a forgalom "ritmusát", és 25-el tököl a mellette 55-60-al elhúzó kocsik között. Mert nehogy már azt álmodd, hogy az autósok szép szabályosan 49-el "csordogálnak". Álmaidban esetleg.
Úgy tolnak le mint a xart, és attól nem leszel boldogabb ha az lesz a fejfádra írva, hogy: "akkor is nekem volt igazam".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!