Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A rendőr mit szól ahhoz ha...

A rendőr mit szól ahhoz ha elektromotoros oldal kocsit szerelek a kerékpárra?

Figyelt kérdés
2022. nov. 10. 08:07
1 2 3 4 5 6
 41/55 A kérdező kommentje:

Sejtem mi lehet a háttérben. Felelőtlen vagy és zavar a saját felelőtlenséged És onigazolaskent megpróbálod ezt arra atvetiteni aki előbb utána jár a dolgoknak és csak utána cselekszik.

Pedig jobb lenne ha inkább hallgatnál a nálad okosabbakra mielőtt úgy jársz mint akikkel peldalozol. Attól hogy felettük állónak képzeled magad még nem leszel az.

2022. nov. 11. 13:43
 42/55 DK-s ***** válasza:

#40-nek:

Sajnos korábban tévesen azt feltételeztem, hogy tisztában vagy a "szülke-zóna" kifejezéssel. Látom, hatalmasat tévedtem. TE magad is a ott szeretnél tevékenykedni, de mi már szóltunk hogy az nem "szürke", hanem TILTOTT.

A "szürke-zóna" az a "terület", amikor olyasmit csinálsz ami bár nem tiltott, de nem is szorgalmazott, és egyáltalán nem jellemző.

Bármiféle negatív következményért teljes felelősséggel tartozol.

2022. nov. 11. 13:43
 43/55 DK-s ***** válasza:

Ismét #40-nek:

Ha már mindenáron ki akarod játszani a törvényeket, akkor leszek olyan "aranyos", és elárulom a te területednek a "szürke-zónáját":

Előzetesen megfeszített rúgó-meghajtás, vagy sűrített levegő létrehozása menet közben, majd szükség esetén a felhasználása a bringa hajtására.

Nem szankcionált esetek.

2022. nov. 11. 13:50
 44/55 A kérdező kommentje:
Tényleg nagyon kevered a fogalmakat. A szürke zóna messze nem törvényes max kevésbé ellenőrzött.
2022. nov. 11. 14:04
 45/55 A kérdező kommentje:

A gyorshajtás azonban messze nem törvényes az extrém gyorshajtás pedig egyes esetekben már nem is szabálysértés hanem bűncselekmény.

Ha úgy gondolod hogy a szürke zóna törvényes akkor ne használd törvénytelenségekre ezt a szót.

2022. nov. 11. 14:07
 46/55 A kérdező kommentje:
Attól hogy nem jellemző hogy a kerékpárosok sebességet mérik az meg nem lesz törvényes ha pedig balesetet okozól netán megölsz valakit akkor igencsak elővesznek. Akkor már senki se a szürke zóna kifejezést fogja használni.
2022. nov. 11. 14:09
 47/55 A kérdező kommentje:
Ja és a törvényeknek utána nézni nemhogy nem törvénytelen hanem egyenesen állampolgári kötelesség.
2022. nov. 11. 14:10
 48/55 DK-s ***** válasza:

#46-nak (kérdezőnek):

Mivel a biciklin nem kötelező a sebesség-mérő használata, így nem bizonyítható a szándékosság.

És vissza is tértünk a "szürke" területre. ;)

2022. nov. 11. 14:46
 49/55 DK-s ***** válasza:

Ismét #46-nak:

Biciklisen nincs jogi alapja a sebesség-túllépés számon kérésének.

Baleset.

2022. nov. 11. 14:47
 50/55 DK-s ***** válasza:

Újfent #46-nak:

És fejezd be, hogy szándékos veszélyeztetéssel vádolsz. Azt hogy túllépem a megengedett sebességet, kétséget kizáróan nem tudhatom. Ettől függetlenül tudom.

És a saját testi épségem érdekében teszem. A forgalomban komoly veszély leselkedik arra folyamatosan, aki nem veszi fel a forgalom "ritmusát", és 25-el tököl a mellette 55-60-al elhúzó kocsik között. Mert nehogy már azt álmodd, hogy az autósok szép szabályosan 49-el "csordogálnak". Álmaidban esetleg.

Úgy tolnak le mint a xart, és attól nem leszel boldogabb ha az lesz a fejfádra írva, hogy: "akkor is nekem volt igazam".

2022. nov. 11. 14:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!