Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy szerezzem vissza a pénzem?

Hogy szerezzem vissza a pénzem?

Figyelt kérdés

Messengeren megbeszéltem a másik személlyel, hogy 3000 Ft-ért veszek tőle egy videót!

Előre elutaltam neki a pénzt, viszont a videót nem küldte el, ellenben még le is tiltott!

A bank felé jeleztem, hogy ha van rá mód, próbálják meg vissza téríteni a részemre.

Mit tehetnék még hogy a pénzemet vissua kapjam?

2022. nov. 8. 18:06
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

Csak nem egy erotikus videóról lenne szó?:D

Jó nag ypalimadár vagy:D

2022. nov. 8. 18:08
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Én kaptam meg a videót, 5000-ért átküldöm neked is :D
2022. nov. 8. 18:13
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem erotikus videóról van szó!

De gondoltam, hogy megkapom..

Ellenben a kérdés megválaszolásához, lényegtelen a videó jellege.

2022. nov. 8. 18:14
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
Ha a bank nem tud cashback-et csinálni, akkor tanulópénz...
2022. nov. 8. 18:19
 5/10 A kérdező kommentje:
Ekkora összegnél érdemes a feljelentéssel bajlódni, vagy nem fognak ezzel foglalkozni?
2022. nov. 8. 18:21
 6/10 anonim ***** válasza:
92%

Semmi értelme feljelenteni. Buta voltál, átvertek, ennyi.

Amúgy meg mindenki pontosan tudja, milyen videóról van szó, és jobb is, ha megtanulod, hogy ne akarj kislányoktól kicsalni ilyeneket. Undorító.

2022. nov. 8. 18:23
 7/10 anonim ***** válasza:
76%
5: ez még a szabálysértés értékhatárát se éri el....
2022. nov. 8. 18:24
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A szabálysértésnek nincs értékhatára; az 0-50.000,- Ft-ig van.

De amúgy valóban a kutya nem foglalkozna vele.

2022. nov. 8. 18:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én már láttam olyat, hogy valaki egy ezres miatt is feljelentést tett és ez két éve volt.
2022. nov. 9. 01:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Örülj, hogy csak ennyi volt a tanulópénz és nem többet gomboltak le rólad!

Próbálkozhatsz feljelentéssel, de a banálisan kis összeg miatt nem fognak nagy erőket mozgósítani. Felveszik a jegyzőkönyvet és a törvényben előírt határidő után érdemi eredmény hiányában le fogják zárni az ügyet.

Ennél jóval magasabb értékű telefon és egyéb lopásoknál is ez történik.

Ha esetleg valamiért ultra könnyű dolguk lenne, mert csak ki kell kérniük a felhasználó adatait és hamar megkapják, kimennek hozzá és már meg is találták, akkor esetleg azért fognak vele ennyit foglalkozni, hogy javuljon a felderítési statisztikájuk.

Viszont még akkor is jóval komolyabb esetektől vonná el az erőforrásokat, szóval nem hiszem, hogy megteszik. Ha meg nem egy ismerősöd, aki garantáltan a saját nevével volt fent, akkor szinte biztos, hogy kamu profil és gondoskodik róla, hogy ne találják meg olyan könnyen.

A feljelentésnek max akkor van értelme, ha a bank hajlandó miatta visszavonni a tranzakciót - viszont ezzel igazolod is, hogy nem téves utalás volt, hanem szándékos, oda ment ahova szántad és így már a tévedésre se hivatkozhatsz.

2022. nov. 10. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!