Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magánterületre bejöhetnek e...

Magánterületre bejöhetnek e rendőrök kérdezősködni, esetlegesen kutakodni engedély nélkül „TEK petárdázás ügyben”?

Figyelt kérdés
A környékben történt hogy magánterületre a nyitott kapun bejöttek a TEK munkatársai civil ruhában. A rendőrségi törvényre hivatkozva nem voltak hajlandóak távozni, azon belül bővebben nem indokolták. Semmilyen házkutatási engedélyük nem volt. Amikor az érintett elmondta hogy a kérdéses ügyben nem tud semmit, és megkérte őket hogy távozzanak erre nem voltak hajlandók távozni. Személyes kérdéseket akartak feltenni ezek után amire az illető már nem volt hajlandó válaszolni. Megkérte őket hogy távozzanak amire nem voltak hajlandóak. Végül utólag akarták elkérni a papírjait miután rájuk lett hívva a rendőrség. Felszólítás után nem voltak hajlandóak távozni, miután tájékoztatva lettek hogy semmi ilyesmiről nem tud a kérdezett személy. Arra hivatkoztak hogy a környéken „Petárdázások történtek” és hogy mennek a házakhoz hogy ki mit tud a dologról. Ismer e valaki olyant aki ilyesmivel foglalkozik. Amikor kijöttek rájuk a rendőrök azután mentek csak el. Annyit mondtak állítólag hogy a rendőröket vártuk meg. Semmilyen kötelezettséget, jogot nem ismertettek tanúként meghallgatásra és evvel kapcsolatban kérdésekre nem válaszoltak, és igazolványt sem kértek vagy mutattak amikor megjelentek. Amikor megkérdezték kit keresnek tudták az illető nevét aki ott lakik és személyesen őt keresték. Mesélte hogy soha nem tett ilyen ügyben bejelentést, vagy volt tanúja bármi ilyesminek. Ezután mentek tovább a környéken több házhoz ugyan így kérdezősködni. Bármi előzetes nélkül váratlanúl megjelentek a környéken. Kártérítés, panasz, mi ilyenkor a teendő? Mennyire jogszerű? Ennyi erővel ha azt mondja hogy nálunk halott petárdát már kutakodik a kertben? A dolog érdekessége hogy nem is lehetett hallani semmi ilyesmit a környéken. Nem a helyi hatóságtól jöttek hanem Budapestről a TEK-től, civil autóval és ruhában. 5 házhoz minimum amit mi láttunk bementek. Járták körbe a háztömböt és mentek be a házakba.

2022. nov. 5. 16:29
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
És ha valaki nem nyit ajtót/kaput akkor mi van?
2022. nov. 7. 00:15
 42/63 anonim ***** válasza:
80%

Túl sok a feltételes mód. Hajrá, csináld meg. Addig meg csak ratyi szájhősködés.

Még mindig nem hiszem el, hogy valaki mint egy kislány sír mert pár rendőr bekopogott és feltett pár kérdést.

Ha a b*zi rendőrök mennek dolgoznak nyomoznak kérdezősködnek akkor az a baj, ha meg lesz*rják és fülüket se mozdítják az a baj.

Teljesen abszurd, hogy valaki kártérítést kér mert rendőrök oda mentek hozzá beszélni. Nálam is voltak már mert a szomszédhoz betörtek. Ugyan így oda jöttek feltettek pár kérdést aztán elmentek. Konkrétan meg se mozdított, minek? Hozzám aztán jöhet, csinálja ezért fizetem az adómból, hogy menjen, nyomozzon és derítse fel mi történt.

2022. nov. 7. 08:16
 43/63 anonim ***** válasza:
100%

"

Ha a b*zi rendőrök mennek dolgoznak nyomoznak kérdezősködnek akkor az a baj, ha meg lesz*rják és fülüket se mozdítják az a baj."

Na igen! Tele van itt a GYK is olyan siránkozásokkal, hogy nem mentek ki, mert csak akkor jönnek, ha vér folyik, stb. stb.....

2022. nov. 7. 08:36
 44/63 anonim ***** válasza:
29%

Ez főleg azért lehet így, mert a gyikon itt van Levike, a szegedi zaklató, meg még egy csomó ember,akinek nem ismerjük ennyire a történetét, és ült már, vagy feltételesen van kint.

Én speciel hálás vagyok, ha egy rendőr a környékemen történt dolgok után érdeklődik, mert tudom, hogy engem véd,a dolgát végzi, és azt is, hogy nekem nincs félni valóm.

Persze akinek vaj van a füle mögött....

Egyébként nekem maximum annyi a bajom a sztorival, hogy civil ruhás, civil autós emberek, akik azt mondják rendőrök, de igazolványt nem mutatnak.

Ehm.. Most akkor vagy azok voltak, vagy nem.

2022. nov. 7. 09:00
 45/63 A kérdező kommentje:
Tegyük tisztába hogy miről van szó ahol nyitva volt a kapu kérdezés nélkül mentek be magánterületre! Volt ahol azt vették észre hogy három férfi a kertben mászkál. Egyik esetben világosan meg lett nekik mondva hogy akit kérdeztek nem tud semmi ilyen ügyről. Utána átmentek személyeskedésbe. Mint a gyakran van itthon? Pont úgy mint amikor valakit nekiállnak már gyanúsítgatni! Erre fel lettek szólítva többször hogy távozzanak, és hogy magánterületen vannak! A rendőrségi törvényen kívül nem tudtak mire hivatkozni miért vannak magánterületen! Azon belül semmilyen cikkelyre nem tudtak hivatkozni. A kapun kívülre a kerítéshez nem voltak hajlandóak kiállni. Külön kellett elkérni az igazolványukat! És akkor fejezték be ezt a magatartást amikor előttük fel lett hívva a rendőrség! Utána márt csak az igazolványt akarták kérni hogy kivel is beszéltek. Azután volt ez hogy a jelvények lettek kérve, az volt hogy rájuk lesz hívva a rendőr! Telefonon a helyi rendőrség nem tudta őket azonosítani! Kijött egy járőr felismerte kikről van szó, mondta hogy TEK től vannak. A járőrnek is lett mondva hogy el lett mondva hogy a kérdezett elmondta nem tud ilyesmi ügyről, ezután nem voltak hajlandók távozni! Erre ők azt mondták de menni akartunk csak megvártuk a rendőröket! Magánterületen voltak akkor is amikor a járőr kijött. Az ügyben külön még nem lett panasz téve mert senki sem akar magának ügyet. Ha az udvarban már nincsennek feltartóztatva mennek a lakásba! Kijött rájuk a család úgy hogy gyere gyorsan mert három férfi mászkál a kertben! A feketés sötétkék autóval járták a környéket civilben. 5 házhoz amit mi láttunk legalább bementek. Nem a helyi vagy a megyei hatóságoktól jöttek hanem Budapestről! Gondolom ez a természetes írásos engedély nélkül, a tulajdonos engedélye nélkül, a törvényben leírt hatósági intézkedés hiányában! Azután miután meg lett nekik mondva hogy semmi ilyesmiről nem tud akit kérdeztek. Bejönnek csak úgy magánlakásba személyeskednek, kishíján már gyanúsítgatásba megy át a dolog. Az ügynek ha lesz folytatása én arról tudok akkor jogi lépések lesznek téve! Hallgatom milyen törvényi alapon történt ez így meg! Megkérdeztem ezen a fórumon ezt másképp amit az oldal adminisztrátorai töröltek, pedig normálisan válaszoltak benne, törvényekre hivatkozva! És többen is mondták hogy ez így jogszerűtlen intézkedés! És semmi jogalapja nem volt hogy magánterületen tartózkodtak! Ismétlem nem velem történt! Az hogy családtagom, egyik szomszéd vagyok vagy kikkel hogy beszéltünk a fórumosoknak semmi köze hozzá! Külön panasz az ügyben eddig nem történt mivel senki nem akar magának ügyet csinálni. Ha az ügynek lesz folytatása és következménye a szükséges jogi lépések meg lesznek téve! A hatóság tud az ügyről! Állítólag az egyik férfi aki egy kék mappát tartott a TV ben is szerepelt amikor robbanóanyagokról volt szó hogy miből lehet. A másik amikor megkérdeztem ezt a dolgot másképp és normálisabban válaszoltak rá a moderátorok törölték! Valaki feltöltene egy videót esetleges visszaélésről majd a kapcsán kérdezne nem törölnék?
2022. nov. 7. 13:22
 46/63 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, te munkanélküli vagy gondolom, ha ennyire ráérsz.
2022. nov. 7. 13:33
 47/63 anonim ***** válasza:
60%

Tehát (ahogy már mondtam) nem voltak egyenruhában (az mondjuk a sztripper fiúknak is van), nem volt szolgatai kocsi, és nem mutattak igazolványt sem.

Egy rendőr pedig talán felismert benne egy ismerőst.

Csak mondom, szerintem ez nem a TEK, nem a rendőrség, csak egy csapat hülye.

"Utána átmentek személyeskedésbe. Mint a gyakran van itthon?"

Ez nem személyeskedés.

Ha ritkán vagy otthon, vagy csak hétvégi háznak használod, nem vagy használható tanú.

Hozzám is jött rendőr, mert a szomszédba betörés történt.

Este.

Tudod mit kérdezett? Hogy aludtam-e, és hogy milyen mélyen alszom.

Ez nem személyeskedés.

Szerintem nem tudod az mit jelent.

Végül: ez nem a kérdéshez tartozik, de kérdező, kérlek tanulj kicsit a központozásról, és a mondat végi írásjelekről.

Nem a felkiáltójel az egyetlen, amivel egy mondatot be lehet fejezni, és nem lesz a mondanivalód tőle nyomatékosabb.

Bocs, de az én szememben csökken a megítélése annak, aki minden mondat végére következetesen felkiáltójelet tesz.

2022. nov. 7. 13:56
 48/63 anonim ***** válasza:
31%

“ személyeskedésbe. Mint a gyakran van itthon? ”

Te nem tudod mi az a személyeskedés.

“Bejönnek csak úgy magánlakásba”

Most akkor a lakásba vagy a kertbe voltak?

“ rendőrségi törvényen kívül nem tudtak mire hivatkozni”

Mire hivatkozzon? A KRESZre nem tud mert nem abba van leírva.

Felesleges firtatni, tiszta kretén vagy.(ez személyeskedés)

2022. nov. 7. 13:57
 49/63 anonim ***** válasza:
82%

Ja, nem veled, nem nálad történt, de a legapróbb részleteket is mm-pontosan ismered...

2022. nov. 7. 14:01
 50/63 A kérdező kommentje:
Volt igazolványuk, rendőrök voltak civíl ruhában, van több tanú! Az igazolványt külön kérni kellett tőlük. Szó sincs arról hogy nem hatósági emberek voltak! És nem feljelentőkhöz mentek be hanem tanúkat kerestek. Nem egyeztettek senkivel! A történtekről beszélnek az emberek a környéken.
2022. nov. 7. 14:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!