Magánterületre bejöhetnek e rendőrök kérdezősködni,
esetlegesen kutakodni engedély nélkül „TEK
petárdázás ügyben”?
Figyelt kérdés
A környékben történt hogy magánterületre a nyitott kapun bejöttek a TEK munkatársai civil ruhában. A rendőrségi törvényre hivatkozva nem voltak hajlandóak távozni, azon belül bővebben nem indokolták. Semmilyen házkutatási engedélyük nem volt. Amikor az érintett elmondta hogy a kérdéses ügyben nem tud semmit, és megkérte őket hogy távozzanak erre nem voltak hajlandók távozni. Személyes kérdéseket akartak feltenni ezek után amire az illető már nem volt hajlandó válaszolni. Megkérte őket hogy távozzanak amire nem voltak hajlandóak. Végül utólag akarták elkérni a papírjait miután rájuk lett hívva a rendőrség. Felszólítás után nem voltak hajlandóak távozni, miután tájékoztatva lettek hogy semmi ilyesmiről nem tud a kérdezett személy. Arra hivatkoztak hogy a környéken „Petárdázások történtek” és hogy mennek a házakhoz hogy ki mit tud a dologról. Ismer e valaki olyant aki ilyesmivel foglalkozik. Amikor kijöttek rájuk a rendőrök azután mentek csak el. Annyit mondtak állítólag hogy a rendőröket vártuk meg. Semmilyen kötelezettséget, jogot nem ismertettek tanúként meghallgatásra és evvel kapcsolatban kérdésekre nem válaszoltak, és igazolványt sem kértek vagy mutattak amikor megjelentek. Amikor megkérdezték kit keresnek tudták az illető nevét aki ott lakik és személyesen őt keresték. Mesélte hogy soha nem tett ilyen ügyben bejelentést, vagy volt tanúja bármi ilyesminek. Ezután mentek tovább a környéken több házhoz ugyan így kérdezősködni. Bármi előzetes nélkül váratlanúl megjelentek a környéken. Kártérítés, panasz, mi ilyenkor a teendő? Mennyire jogszerű? Ennyi erővel ha azt mondja hogy nálunk halott petárdát már kutakodik a kertben? A dolog érdekessége hogy nem is lehetett hallani semmi ilyesmit a környéken. Nem a helyi hatóságtól jöttek hanem Budapestről a TEK-től, civil autóval és ruhában. 5 házhoz minimum amit mi láttunk bementek. Járták körbe a háztömböt és mentek be a házakba.
Ja, hogy a rendőrök mondták, hogy TEK-esek voltak! Hát kamuztak.
2022. nov. 5. 17:17
12/65 A kérdező kommentje:
Szeretném tudni hogy aki jogász hogy látja ezt a történetet! Ezek egyértelműen civil ruhás rendőrök voltak akik civil autóval jöttek. Igazolványuk is volt de nem úgy jöttek hogy ők maguktól megmutatták. Többen is mondták hogy ezek a TEK től vannak. Egyik ismerős mesélte hogy az egyik közülük szerepelt is a TV ben amikor robbanóanyagokról volt szó hogy miből hogy lehet.
2022. nov. 5. 17:39
13/65 anonim válasza:
Ilyen nincs.
2022. nov. 5. 18:32
14/65 anonim válasza:
Mi is a probléma?
2022. nov. 5. 18:37
15/65 A kérdező kommentje:
Rendőrségi törvényre hivatkozva mondták hogy ők azon a jogon tartózkodnak magánterületen. Ha azt mondja valaki halott petárdát akkor ennyi erőben már a kertben kutakodik? Kártérítés, panasz, mi ilyenkor a teendő? Megteheti bejön magánterületre és nekiáll faggatni? És azt a választ kapja hogy nem tudnak ilyesmiről, nekiáll utána személyes kérdésekben faggatózni és ha távozásra szólítják fel megteheti hogy nem távozik? A történet úgy kezdődik ahol nyitva volt a kapu mentek be a házakhoz érdeklődni. Aki jogban jártas kérem az írjon hogy látja ezeket a dolgokat.
2022. nov. 5. 18:54
16/65 anonim válasza:
Kártérítés? Mire? Letaposták a füvedet? Mire szeretnél kártérítést? Vagy egy proli vagy aki minden 10.000ftot kiakar csikarni bárhonnan? Kártérítés mert pár rendőr rálépett a füvére te jó isten.
A rendőrségi törvényre hivatkoztak. Olvasni nem tudsz vagy mi a baj? Megnézed az általa elmondott jogszabályt és értelmezed bemehetett e vagy nem. Tudom tudom valami suttyò lehetsz aki tényleg az anyját eladná 5000 forintért, hol tudnál egy jogszabályt értelmezni.
Bementek, megkérdeztek és kártérítést akarsz, te jó isten.
Nem kell jogban jártas embernek lenni, hogy olvasni tudj. Ha meg akkora sérelem ért hogy kártérítést akarsz menj el egy ügyvédhez és kert felvilágosítást, ja neki fizetni kéne.
2022. nov. 5. 19:46
17/65 anonim válasza:
Hozzánk régebben szintén a nyitott kapun a Mikulás jött be.
Tudom, hogy ő volt, mert mondta.
2022. nov. 5. 20:56
18/65 A kérdező kommentje:
Rendőrségi törvényben én az ellenkezőjéről találtam dolgokat. Be sem voltak engedve, és távozni sem akartak felszólításra amiket halottam. Tanúként kihallgatás menetében szintén azt találtam hogy teljesen szabálytalan amiket halottam. A további gond a történetben olyan kérdések kezdtek jönni mint amikor valakire valamit rá akarnak kenni. Én ezt felháborítónak találom, és nagyon úgy néz ki mint amikor a rendőr mindent megtehet esete. Épp ezért kérdezem egy Jogi topikban egy Jogi szakértő hogy látja. És várok Jogi észrevételeket a feltett kérdéseimre és a leírtakra.
2022. nov. 5. 20:59
19/65 anonim válasza:
Kár jogászkodnod nyócelemivel...
2022. nov. 5. 21:02
20/65 anonim válasza:
Tanúként kihallgatás? Jó ember pár rendőr megkérdezett tőled valamit, ez nem kihallgatás. Te jó isten. Nagyon el vagy tévedve. Menj tegyél panaszt és kérj kártérítést mert téged a kertedben három perc alatt 5 kérdéssel kihallgattak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!