Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bajba kerülhetek mint albérlő...

Bajba kerülhetek mint albérlő a népszámlálás miatt?? Rendőrt hívhat rám??!

Figyelt kérdés

Egy lakásban lakok mint albérlő és online kitöltöttem a rám vonatkozó kérdéseket a népszámlálásról arra a címre ahova be vagyok jelentve. Ennek a lakásnak a tulajáról nem írom le a véleményem, de utálom mint a sz@rt. A bérleti díjat csak kp-ban adhatom át, számlát nem ad, nem utalhatok mert annak nyoma van. A rezsit se számlák után fizetem és nem is fix havonta, hanem mindig kiszámolja az óraállásokból mennyi ment el és azt szorozza fel valamivel és azt fizetem ki. Szóval az egész számomra érthetetlen, illegális és suttyó, de muszáj itt laknom még pár évig suli miatt.

Megkért hogyha jön a nélszámláló biztos akkor ne engedjem be, kerüljem el, de ha mégis beszélnék vele hazudjak valamit hogy nem ismerem a tulajt (????) vagy nem tudom mi a neve (???). Mert ő nem jelentette be hogy van ez az ingatlana.

Ma vártam valakit és csöngettek, de szerencsémre pont a biztos volt és mondtam neki hogy csak albérlő vagyok itt és most nem alkalmas. Azt mondta pár nap múlva visszajön, mondtam hogy jó. Elment.

Na most az van hogy nem mondhatom meg hogy ki a tulajdonos, szerintem pont véletlenül nem leszek itthon amikor jön. De meddig kerülgethetem? Rohadtul elegem van hogy a tulaj f@szságai miatt is nekem kell hazudni és bajba kerülhetek.. De bajba tudok kerülni?? Ha sokadszorra nem veszem fel a kapucsengőt, elkerülöm a biztos akkor egy idő után feladja? Vagy rám hívhatja a rendőrséget?? Börtönbe nem akarok menni.

2022. nov. 1. 16:58
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Volt erről pár cikk, a tulajt nem terheli felelősség, a te feladatod lett volna kitölteni. Lehet, hogy 150 napot nem ott laksz 1 évben, de ezek szerint szeptembertől már ott laktál, és a kitöltésnél az október 1-ei állapot volt a kiindulópont, amikor szintén ott laktál. Ha nem akarod, hogy a számlálóbiztos zaklasson, akkor a következő látogatásánál mondd neki, hogy te okt. 1 után költöztél oda, és ahol előtte voltál ott kitöltötted. Gondolom lementetted a kódot az online kitöltésénél, amivel igazolni tudod magad. Utána minden csak azon múlik, -ha túl komolyan veszik ezt az egészet- hogy ha előszedik a tulajt, akkor van-e szerződés, amivel igazolja, hogy te már ott laktál a kérdéses időpontban és neked kellett volna kitölteni.
2022. nov. 2. 22:08
 32/38 anonim ***** válasza:

3: "A népszámlálás névtelen"

Rossz válasz!

Igénylő által megadott név, lakáscím/intézeti cím, e-mail-cím és az igénylés oka.

[link]

2022. nov. 5. 18:57
 33/38 anonim válasza:
76%

Én azt nem értem, hogy mire megy a szerződéssel a tulaj, ha nem jelentett be téged és nem adózik utánad (ezért a kp, nincs utalás, nincs bizonylat, hogy ne legyen nyoma, ez vili). De így hogy vár a szerződéstől jogi védelmet? Mert ha bíróság elé akarna vinni vele,nyakába szakad a NAV és az adócsalás. Szóval ennek mi értelme?

Illetve jó kérdés, te mennyire vagy felelősségre vonható amiatt, hogy benne vagy abban, hogy ő adót csal.

2022. nov. 6. 12:53
 34/38 anonim ***** válasza:

33

Bérlőket a legtöbb esetben nem jelentik be, ez ugyanis nem feltétel és kötelezőség, adózni anélkül is lehet. A szerződésből eredő bírósági pernek meg semmi köze nincs a NAV-hoz. Ha van egy szerződés, akkor a bíróság csak az ahhoz tartozó körülményeket fogja vizsgálni. Az más kérdés, hogy ha valakinek bérlő miatt bíróságra van szüksége, az évekig tart, szóval jogi védelem mondhatjuk, hogy még akkor sincs, ha valaki az adót is megfizeti, mert a végén ő fog nagyon ráfizetni amíg a bérlőt nem tudja kirakni.

2022. nov. 7. 00:05
 35/38 anonim válasza:
Jó, de értelemszerűen a bérlő feljelentheti akkor azért, mert nem adózik, és a NAV vizsgálódni kezd. A büntetésből pedig nagyobb kára származik. Szóval nem áll érdekében bármilyen hivatalos szervhez fordulni az albérlő miatt, mert többet veszíthet vele. Nem látom jól?
2022. nov. 7. 00:12
 36/38 anonim ***** válasza:

35

Persze, a bérlő feljelentheti, sőt a szomszéd is bejelentheti, ami után a NAV vizsgálatot indít. De ha közben nem tudja mondjuk a bérlőt kirakni, mert nem fizet, akkor attól, hogy nem adózik, de van szerződés, indíthat pert. A bíróság nem fogja vizsgálni, hogy ő adózik-e, attól függetlenül fogja meghozni az ítéletet. A pénzbüntetés a bejelentés alapján majd az adóhatóság feladata lesz. De ott is a büntetéshez kell szerződés, átvételi elismervény. Ha ez nincs, akkor a tulaj akár azt is kitalálhatja, hogy csak segítséget nyújtott lakhatásban, ingyen. Nyilván ha jelen esetben nincs szerződés, akkor persze, hogy nem fog bírósághoz fordulni, ha ki kell lakoltatni a bérlőt nem fizetés miatt, majd elintézi nehézfiúkkal.

2022. nov. 7. 08:55
 37/38 anonim ***** válasza:
Ha sokáig kíbírtad és tényleg csak pár év akkor most ezt még kibírod, és utána happy end. Vagy csak indíts vizsgálatot a rendőrségen.
2023. márc. 13. 17:13
 38/38 anonim ***** válasza:

2-es "megy a szép kis bünti."

Téged is sikerült megijeszteni?

Kiderült mire számíthatnak a népszámlálás bliccelői

A KSH célja nem a szankcionálás volt. Hogy mi lesz a büntetése annak, aki nem vette komolyan? Röviden: az égvilágon semmi.

„a KSH célja a népszámláláshoz kapcsolódóan nem a szankcionálás, hanem az volt, hogy a lakossággal együttműködve sikeres cenzust hajtson végre.”

2023. nov. 14. 03:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!