Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bajba kerülhetek mint albérlő...

Bajba kerülhetek mint albérlő a népszámlálás miatt?? Rendőrt hívhat rám??!

Figyelt kérdés

Egy lakásban lakok mint albérlő és online kitöltöttem a rám vonatkozó kérdéseket a népszámlálásról arra a címre ahova be vagyok jelentve. Ennek a lakásnak a tulajáról nem írom le a véleményem, de utálom mint a sz@rt. A bérleti díjat csak kp-ban adhatom át, számlát nem ad, nem utalhatok mert annak nyoma van. A rezsit se számlák után fizetem és nem is fix havonta, hanem mindig kiszámolja az óraállásokból mennyi ment el és azt szorozza fel valamivel és azt fizetem ki. Szóval az egész számomra érthetetlen, illegális és suttyó, de muszáj itt laknom még pár évig suli miatt.

Megkért hogyha jön a nélszámláló biztos akkor ne engedjem be, kerüljem el, de ha mégis beszélnék vele hazudjak valamit hogy nem ismerem a tulajt (????) vagy nem tudom mi a neve (???). Mert ő nem jelentette be hogy van ez az ingatlana.

Ma vártam valakit és csöngettek, de szerencsémre pont a biztos volt és mondtam neki hogy csak albérlő vagyok itt és most nem alkalmas. Azt mondta pár nap múlva visszajön, mondtam hogy jó. Elment.

Na most az van hogy nem mondhatom meg hogy ki a tulajdonos, szerintem pont véletlenül nem leszek itthon amikor jön. De meddig kerülgethetem? Rohadtul elegem van hogy a tulaj f@szságai miatt is nekem kell hazudni és bajba kerülhetek.. De bajba tudok kerülni?? Ha sokadszorra nem veszem fel a kapucsengőt, elkerülöm a biztos akkor egy idő után feladja? Vagy rám hívhatja a rendőrséget?? Börtönbe nem akarok menni.

2022. nov. 1. 16:58
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

???? Én már feljesen össze vagyok zavarodva...

Ebben az albérletben csak akkor vagyok amikor egyetem van. Tehát hétvégente, decembertől februárig és nyáron nem vagyok itt, ettől függetlenül ugye fizetem az albérletet. A rendes lakcímem máshova van bejelentve. Arra a rendes címemre szólt az a kitöltött online kérdőív.

Szóval akkor mit csináljak?

2022. nov. 1. 21:42
 22/38 anonim ***** válasza:
72%

21

Ki van emelve hogy nem azt nézik, hogy ki hova van bejelentve, hanem hogy ki hol lakik életvitelszerűen. Most suli van? Akkor te most ott élsz. Akkor a tulajnak azt kellett volna megadnia, hogy te laksz ott a te adataidat. Nem ez történt, te meg otthon lettél leadva ahol nem élsz életvitelszerűen. Ha jönnek és elkezded mondani, hogy te amúgy nem itt laksz csak albérletben van, akkor ők azt mondják, hogy akkor te itt laksz és miért nem ez lett online leadva, és akkor törölnek téged a másik lakcímről és ugye jönnek a következmények a hamis adatok miatt.

2022. nov. 1. 21:59
 23/38 A kérdező kommentje:

De ha számolunk egyet az jön ki hogy csak a december+január+június+július+augusztus 154 nap. Ekkor biztos nem vagyok itt. Plusz minden hétvége tehát akkor is 210 napot nem vagyok itt.

(31+31+28+30+31+31)=154

Egy év 52 hét, 52-24(ezek a hónapok amikor nem vagyok itt) = 28 hét amikor itt vagyok. 28x2 (minden héten szombat+vasárnap nem vagyok itt) = 56 nap amikor nem vagyok itt és hétvége

154+56= 210 nap az évből amikor nem az albérletben vagyok, tehát nekem ne mondja azt senki hogy életvitelszerűen élek itt

2022. nov. 1. 23:24
 24/38 anonim ***** válasza:
50%

23

Jó csak ha jönnek és azzal fogadod őket hogy te "csak" albérletben laksz itt azt onnan nem magyarázod ki. Most vagy tartsátok magatokat a kamuhoz amit online leadtatok vagy akkor legyen minden rendbe rakva ahogy a valóságban van csak annak következményei lesznek. Köztes lehetőség nincs.

2022. nov. 1. 23:41
 25/38 A kérdező kommentje:
De most ha az embernek van albérlete az egyetem miatt akkor kötelező hogy oda legyen bejelentve a lakcíme is? Mert ez szerintem nem így működik
2022. nov. 2. 12:58
 26/38 anonim ***** válasza:
0%

Édes istenem, jön, elkéred a telefonszámát, a tulaj meg elküldi neki az online kérdőív azonosítóját, ennyi

Kérdező, az ugye megvan, ha nincs szerződésed és egy átvételi elismervényt se ad a pénzről, amit átadtál, akkor bármikor kirakhat vagy lecseréli a zárat és kizár??? és ha esetleg károd keletkezik, mert nem tartja karban az ingatlant, vagy leég, akkor semmi nem jár neked?

Azonnal keress egy normális albérletet! Nem igaz, hogy annyira olcsó ez, hogy megéri kockáztatni a biztonságod

2022. nov. 2. 13:55
 27/38 A kérdező kommentje:

De nincs online kérdőív kitöltve erre az albérletre 10x írom le...

Van szerződésem

2022. nov. 2. 14:37
 28/38 anonim ***** válasza:
28%

“ De nincs online kérdőív kitöltve erre az albérletre 10x írom le...” még egyszer: ki a fæszt érdekel, hogy nincs kitöltve??? NEM A TE GONDOD, hanem a tulajé, elkéred a számlálóbiztos számát és odaadod a tulajnak, az meg vagy odaadja az online kérdőív azonosítót vagy válaszol. Ki nem szarja le mit csinál, ha nem a te gondod???

“Van szerződésem” akkor meg mi a bubánatós lótrutymó miatt kell ez a titkolózás??? Miért nem ad átvételit a pénzről? Egyáltalán övé az ingatlan? Mi van a tulajdoni lapon?

2022. nov. 2. 14:45
 29/38 A kérdező kommentje:
Övé az ingatlan, a neve is rajta van a papíron, hát azért kell gondolom így mindent fű alatt mert így nem megy belőle neki a jövedelemadó, bérleti szerződés van írva közte és köztem, de attől ő még ha megkérdezi mondhatja hogy papíron üres a lakás
2022. nov. 2. 15:36
 30/38 anonim ***** válasza:
22%
Akkor mondja a számlálóbiztosnak, amit akar, nem a te gondod
2022. nov. 2. 16:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!