Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bajba kerülhetek mint albérlő...

Bajba kerülhetek mint albérlő a népszámlálás miatt?? Rendőrt hívhat rám??!

Figyelt kérdés

Egy lakásban lakok mint albérlő és online kitöltöttem a rám vonatkozó kérdéseket a népszámlálásról arra a címre ahova be vagyok jelentve. Ennek a lakásnak a tulajáról nem írom le a véleményem, de utálom mint a sz@rt. A bérleti díjat csak kp-ban adhatom át, számlát nem ad, nem utalhatok mert annak nyoma van. A rezsit se számlák után fizetem és nem is fix havonta, hanem mindig kiszámolja az óraállásokból mennyi ment el és azt szorozza fel valamivel és azt fizetem ki. Szóval az egész számomra érthetetlen, illegális és suttyó, de muszáj itt laknom még pár évig suli miatt.

Megkért hogyha jön a nélszámláló biztos akkor ne engedjem be, kerüljem el, de ha mégis beszélnék vele hazudjak valamit hogy nem ismerem a tulajt (????) vagy nem tudom mi a neve (???). Mert ő nem jelentette be hogy van ez az ingatlana.

Ma vártam valakit és csöngettek, de szerencsémre pont a biztos volt és mondtam neki hogy csak albérlő vagyok itt és most nem alkalmas. Azt mondta pár nap múlva visszajön, mondtam hogy jó. Elment.

Na most az van hogy nem mondhatom meg hogy ki a tulajdonos, szerintem pont véletlenül nem leszek itthon amikor jön. De meddig kerülgethetem? Rohadtul elegem van hogy a tulaj f@szságai miatt is nekem kell hazudni és bajba kerülhetek.. De bajba tudok kerülni?? Ha sokadszorra nem veszem fel a kapucsengőt, elkerülöm a biztos akkor egy idő után feladja? Vagy rám hívhatja a rendőrséget?? Börtönbe nem akarok menni.

2022. nov. 1. 16:58
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
14%
#9: van ilyen, biztos a "terheléses támadás" elvitte az adatot mikor beküldted, vagy véletlenül egyből az oroszoknak ment ki a gulágra küldendők listájába.
2022. nov. 1. 18:17
 12/38 anonim ***** válasza:
56%
Valószínű, hogy a kérdező máshova van bejelentve (talán a szüleihez) és azzal a címmel töltötte ki a kérdőívet. A bérelt lakásra azonban sem ő, sem a tulaj nem csinálta meg. Mivel a bérlő lakik ott, neki kellene ezt megtenni, vagy esetleg a tulajdonosnak beírnia, hogy a lakás nincs használatban, de nyilván ő nem fogja.
2022. nov. 1. 19:14
 13/38 A kérdező kommentje:
De elmondtam emberek hogy a bejelentett lakcímem és ez az albérlet más. Én kitöltöttem a sajátomat online ahova be vagyok jelentve. Ez az albétlet egyetem miatt kell, ide nem töltöttem ki semmit.
2022. nov. 1. 19:24
 14/38 A kérdező kommentje:
#12 igen. Ő nem fogja. Hozzám jön ki a biztos. Válaszolok hogy én csak bérlő vagyok itt és el is mehet?
2022. nov. 1. 19:26
 15/38 anonim ***** válasza:
78%
Kitöltitek, kapsz róla egy igazolást és utána megy el.
2022. nov. 1. 19:28
 16/38 anonim ***** válasza:
35%

14

A biztost nem az érdekli, hogy hol vagy bejelentve hanem hogy ki lakik az adott helyen. Csak mivel a lakástulaj nem adta meg hogy te laksz ott, így ha te meg most az ellenőrzésnél azt mondod, hogy ott laksz (nem pedig ott ahol te kitöltötted), így okirat hamisításért mindkettőtök ellen eljárás indul. Aztán még a lakás tulajdonost valszeg a NAV is megfingatja. Szóval jobb ha kitalálsz egy mesét, hogy te nem albérlő vagy meg nem laksz ott csak beugrottál meglocsolni a muskátlikat mert megkértek rá.

2022. nov. 1. 19:30
 17/38 anonim ***** válasza:
47%
Felejtsd el ezt a bullshit-et, amit az előző írt, ez nem hamisítás és még csak nem is okirat!
2022. nov. 1. 19:36
 18/38 anonim ***** válasza:
22%

17

Akkor nem lenne gáz, ha online nem töltötték volna ki. De mivel online kitöltötték és leadták a hamis adatokat, most meg bevallja ezt annak lesznek következményei.

2022. nov. 1. 19:39
 19/38 anonim ***** válasza:
#18 Akarsz fogadni?
2022. nov. 1. 19:46
 20/38 anonim ***** válasza:
0%

19

Felőlem. Pont a napokban hallgattam meg egy interjút egy KSH-s vezetővel, világosan elmondta, hogy az új jogszabályoknak köszönhetően aki a lakcíméről hazudik, az ellen eljárás indul. Régen ez csak bemondásra ment, most be lett keményítve. A többi dologban azt mondasz amit akarsz, de javasolják, hogy az igazat mondd, de a lakcímről nem lehet kamuzni. És őket nem a bejelentett lakcím érdekli tehát ezért nem volt semmi értelme kamuzni hogy mutterékkal lakik.

2022. nov. 1. 19:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!