Jogszerű a garázs szövetkezet alábbi követelései?
Figyelt kérdés
Nyolc éve vásároltam egy garázst, eddig nem kaptam a garázsszövetkezettől díjbekérést.A múlt héten kaptam és visszamenőleg a nyolc évre követeli a villany áram díját kamataival együtt. A garázsban amiről szó van, nincs is villanyóra felszerelve, ne is tudnék áramot használni. És még követeli visszamenőleg nyolc évre a közös költségek megfizetését kamataival.Mit tehetek az ügyben?2022. okt. 29. 15:03
1/5 anonim válasza:
Jogos mivel a bíró rosszhiszeműnek fog titulálni, a szövetkezeti elnököt neked kellett volna felkeresned adatváltozás miatt, ő nem tudhatta hogy tulajdonos változás történt.
2/5 A kérdező kommentje:
Ez a gyanú nem megalapozott, mivel tértivevényes postai levélben megküldtem a garázsszövetkezet címére, a garázsom adásvételi szerződését, amit bizonyíthatóan át vett a garázsszövetkezet. Tehát tudott a vásárlásomról, tudta a címemet az elérhetőségeimet, mégsem kaptam egyetlen idézést gyűlésre, de díjbekérőt sem, amelyet minden évben meg kellene a tagoknak küldeni. Mint kiderült többen is így jártak, az igazság az hogy az utóbbi öt évben többször is változott a vezetőség, ami megmagyarázhatatlannak tűnik. Egyébként én nem írtam bíróságról, hogyan kerül a válaszodba a bíró?
2022. okt. 29. 15:35
3/5 anonim válasza:
Attól, hogy nincs villanyóra, még valahol nyilván van áramfogyasztás a garázsszövetkezet területén. Ha elkallódik pl. egy villanyszámla, attól még a fizetési kötelezettséged fennáll.
Viszont ez a 8 év elég abszurd. Alapesetben 5 év alatt elévülnek követelések. Próbájlatok kiegyezni valamiben, mert per esetén vesztesz, és te fizeted a perköltséget is.
4/5 anonim válasza:
Az a nagy gondod hogy ez egy szövetkezet, azaz minden mindenkié, hiába van elnök, a felelősség a tulakdonosoké. Szövetkezeti jog nagyon bonyolított. Próbálj megegyezni a szövetkezet elnökkel hogy befizetsz mindent kamatok nélkül
5/5 A kérdező kommentje:
Értem csakhogy nálam a garázsban villany bevezetés nem történt, ami bizonyítható.
2022. okt. 29. 17:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!