Ha testkamerával felveszem ahogy ijesztget egy kerékpáros a járdán ahol én gyalogos vagyok majd feljelentem a rendőrségen a felvétel alapján akkor őt előveszik és megbírságolják?
A felvételt nem teheti közzé, nem mutogathatja, ez igaz. De hatósági eljárásban bizonyítékként felhasználhatja.
Ahogy az autókon is lehet fedélzeti kamera, szerintem az embereken is lehet testkamera, bár a fene tudja...
- lehet, hogy úgy általánosságban nem lehet, de ha azt mondod, hogy ez rendszeres, és ennek bizonyítására készültél, akkor elfogadják.
Gazdaságnak szerintem nem áll meg. Úgy tudom hogy a gyalogosnak az elsőbbséget úgy kell megadni hogy megijeszteni sem szabad És ha ez megtörténik akkor elsőbbség meg nem adás történt.
Hogy mi van akkor ha a járdán van a gyalogos ahol ott se lehetne a kerékpáros ugye ez egy másik kérdés.
Nem tudom hogy jogilag beszélgetünk el elsőbbség meg nem adásról ott ahol nem is lehetne a vétkes.
Egész pontosan annyi történt hogy a mobilomat néztem a járdán gyalogosan és a járdán közlekedő kerékpáros úgy gondolta hogy ez nem helyes és úgy csinált mint hogyha el akarna ütni de az utolsó pillanatban elkapta a kormányt.
"A járdán szabad biciklizni."
Nem igaz, a járdán általában tilos kerékpározni! Lakott területen csak ott szabad járdán kerékpárral közlekedni, ahol az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, és akkor is csak a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel. Fontos még tudni, hogy amennyiben egy úton tilos kerékpározni, az nem jelenti azt, hogy akkor ott a járdán szabad kerékpározni, kivéve 12 éven aluliaknak főút mellett.
Tehát ha neked megy, akkor ő a felelős. Ha csak ijedtedben elejted a telefont, és összetörik, akkor is simán perelhetsz, és nyersz.
És ha semmi nem történt csak megijesztett viszont készült videó felvétel és fejelentem pusztán a szabálysértésért? Akkor bírságolják?
Az a probléma hogy azon gondolkozok hogy ki figyelt és esetleg rendszeresen így fog velem szórakozni és jó lenne ha ez megismétlődik akkor utána pénzbírsággal nyomatékosíva magyarázná el a rendőrség neki hogy ő a hunyó és nem vagyok köteles figyelni hogy szabalytalankodik e.
Nem igazán akarok vitába válni egy ilyen problémás emberrel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!