Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Parkolóban tolató autó és...

Parkolóban tolató autó és kerékpáros gyerek ütközése, ki a hibás?

Figyelt kérdés

Üdvözlet!

Tegnap este 7-kor tolattam ki a parkolóhelyről, és mikor már majdnem teljesen kint voltam, a semmiből feltűnt egy kerékpáros gyerek, aki teljes sebességgel a jobb első ajtómnak ütközött, lassítás nélkül. Hiába álltam meg azonnal és nyomtam a dudát, a kisfiú fel sem nézett, csak izomból tekerte a cangát.

Mentők kijöttek, ellátták a gyereket, hívtam rendőröket is, felvétték a jegyzőkönyvet. Van új térfigyelő, ami premirer plánban látta az esetet. Elmondtam a rendőröknek, hogy mi és hogy volt, azt mondták, hogy elvileg nem vagyok hibás, de a nyomozás kideríti majd és nagyon nagy segítség lesz a kamerás felvétel.

Mi szokott lenni ilyenkor? sosem volt még dolgom rendőrséggel :(

Gyerek megúszta elvileg enyhe agyrázkódással, az ajtómon meg keletkezett egy szép kis horpadás. Persze az anya, aki loholt a gyerek után, velem üvöltött.

2021. máj. 27. 09:05
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Reméljük az lesz, hogy az üvöltöző anyuka fizetheti a javítás költséget. Ezt nyilván külön eljárásban kell követelned. A parkoló nem játszótér.
2021. máj. 27. 09:11
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek anyja a hibás!
2021. máj. 27. 09:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem te. A biciklit ellenőrizték? Két különálló működő fék megvolt?
2021. máj. 27. 09:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Már kint voltál az úton tehát szabad volt mikor megkezdted a tolatás vagyis elsőbbségadás elmulasztása nem terhel. Erre bizonyíték lehet, hogy az első ajtón van az ütközés. Sajnos a további kártérítés nem automatikus ha nincs megegyezés perelni kell. Érvelj azzal a gyerek szüleinél, hogy ha nyersz az nagyon magas plusz perköltség is lesz a károdon felül.
2021. máj. 27. 09:23
 5/10 A kérdező kommentje:
igen, matattak vele valami meg az anyukával is felvettek egy jegyzőkönyvet
2021. máj. 27. 09:23
 6/10 anonim ***** válasza:
65%
A gyermek a hibás.
2021. máj. 27. 09:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem fekete-fehér a dolog, úgyhogy csak a rendőröket lehetne ismételni. Ha te már álltál, mikor beléd ment, elég valószínű, hogy kizárólag őt hozzák ki hibásnak.

Hány éves volt a gyerek?

2021. máj. 27. 09:44
 8/10 A kérdező kommentje:
Goldmund: kb 7-8. És igen, már álltam, mert láttam, hogy jön, dudáltam is. (ezt a feldélzeti kamerám fel is vette hangilag, meg utána a puffanást is, ezt is átadtam a rendőröknek)
2021. máj. 27. 09:46
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Az autó elé kocogó kutya gazdája is üvölttözött, azután csodálkozott, hogy a casco biztosító behajtott tőle 300.000 forintot.
2021. máj. 27. 11:01
 10/10 A kérdező kommentje:
9-es erről mesélsz bővebben?
2021. máj. 27. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!