P.O.C. kérdése:
Segítene nekem valaki az alábbi cikket értelmezi? (Nyugdíjszámításról lenne szó).
Figyelt kérdés
A cikk azt állítja, hogy jobban jár, ha valaki még 22-be nyugdíjba megy. Mert 23-ba rosszabbul jár. Én úgy értelmezem, hogy ez azokat érinti akiknek volt hosszabb keresetkihagyása. Édesapám gyakorlatilag 17 éves kora óta megszakítás nélkül dolgozik bejelentett munkahelyen. 48 év szolgálati idő.
2022. okt. 24. 16:31
1/7 anonim válasza:
Szóval apukád szempontjából ez a cikk nem számít, ennyi.
2/7 A kérdező kommentje:
Akkor jól értelmeztem, csak ennyit jelent?
2022. okt. 24. 17:18
3/7 anonim válasza:
Ami elég sokat számít a nyugdíjnál, a validáló szám. Amit az ország teljesítményéből hoznak ki. Jövőre valószínűsíthető, hogy ez rossz lesz. Ez egy átlag nyugdíjnál akár havi 20 ezret is jelenthet. Mind ez függetlenül attól dolgozott, fizetett be. Jelen helyzetben, valószínű, aki jövőre megy nyugdíjba, rosszabbul jár.
4/7 anonim válasza:
Mindenkeppen 23ban menjen nyugdijba mert akkor eggyel tobb evre jar valorizacios szorzo. Vagyis az osszeget amit felszoroznak vele nagyobb lesz mert mondjuk a 2010es osszeget nem 11 hanem 12 valorizacios szorzo szorzataval szorozzak.
5/7 anonim válasza:
Amiről a cikkben van szó az nem érinti édesapádat. Nagyon fontos a vaorizációs szorzó, és ez valószínűleg kedvező lesz Nektek 2023-ban. A Nyugdijguru-t figyeld, szerintem Ő a jegjobb:
Szerintem is 2023-ban kellene neki elmenni, viszont akkor jövőre még nem kap 13. havit.
6/7 anonim válasza:
Azt még azért megírhatták volna milyen előnyugdíjba menjenek az emberek, mert ilyen vagy 10 éve nincs. Ez a cikk csak a zavarkeltésre jó.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. okt. 28. 14:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!