Ha egy nyugdíjas korúnak nem állapítanak meg nyugdíjat, azért mert a rokkantsági ellátása magasabb, mint a nyugdíja lenne, ebben az esetben számíthatok e az idei évre vonatkozó nyugdíjas korrekcióra, emelésre, 13. havi nyugdíjra?
Figyelt kérdés
Ez évben július 21 napjától betöltve a 65. életemet öregségi nyugdíjas lettem, előtte rokkantsági ellátást kaptam 20 éven keresztül.A nyugdíjra nem vagyok jogosult, mert a rokkantsági ellátásom összege magasabb. A nyugdíj korrekcióra, emelésre, 13 havira ez esetben jogosult leszek?2022. okt. 22. 11:41
1/1 anonim válasza:
"Az államtitkár leszögezte, hogy a nyugdíjprémium minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek jár, vagyis a juttatást nem csak az öregségi nyugellátásban részesülők vehetik majd kézhez."
"Több mint 240 milliárd forint pluszpénzt folyósít az államkincstár a nyugdíjasoknak novemberben. Mintegy másfélmillióan, akik bankszámlára kérték az utalást, már november 11-én hozzájutnak járandóságukhoz - tájékoztatta Tállai András. A pluszpénzzel a nyugdíjasok mellett többek között a rokkantsági és rehabilitációs ellátásban, az árvaellátásban, az özvegyi nyugdíjban, a baleseti és a rokkantsági járadékban részesülők is számolhatnak, így most ősszel két jogcímen mintegy 2,5 millióan jutnak plusz összeghez - összegezte az államtitkár. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!