Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hord magánál valaki gáz-riaszt...

Hord magánál valaki gáz-riasztó fegyvert gumilövedékkel töltve utcán?

Figyelt kérdés
Természetesen viselési engedéllyel. Mindenki mást ír arról, hogy lehet e vagy nem szóval a kiskapukkal tisztában vagyok.

2022. okt. 21. 00:53
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
9,10 köszönöm, de kicsit más volt a kérdés.
2022. okt. 24. 05:27
 12/23 anonim ***** válasza:
84%

Igen, én hordok. De ez időjárás függő. Ha nem fúj a szél és jó idő van akkor bármelyik gázriasztót veszem fel PV-CS re töltve vegyesen.

Ha kicsit is fúj a szél akkor gumilövedékes revolver.

És nem tilos , ezt csak a nyugdíjas rendőrök meg egyéb állatfajták szeretik hangoztatni. Már be lett linkelve a törvénycikk is.

Szóval kérdésedre válaszolva: igen én. És még sok sok ember is.

2022. okt. 24. 19:39
 13/23 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
2022. okt. 24. 19:58
 14/23 anonim ***** válasza:
76%
Szívesen, de még mindig nem értem mi volt a kérdés lényege.
2022. okt. 24. 19:58
 15/23 A kérdező kommentje:
Annyi, hogy hordja e valaki rendszeresen gumival szerelve.
2022. okt. 24. 20:00
 16/23 A kérdező kommentje:
Semmi extra, csak kíváncsiság.
2022. okt. 24. 20:00
 17/23 anonim ***** válasza:
76%

Azt hittem valami mélyebb értelme van.

Akik eleve gumizhatót vesznek azok úgy hordják.

De mivel (én személy szerint) hatékonyabbnak éreztem a gázt én így azt preferálom. Nyilván egy 50-90+ J gumilövedéknek is komoly stophatása van.

A vegyes töltést -mármint gumi-gáz- nem ajánlom. Stresszhelyzetben nem fogod tudni észben tartani hogy most hol tartasz, hogy gázzal fejbe vagy gumival mellbe-hasba lőd e. Ha kevered a kettőt abból semmi jó nem származik érthető okokból.

Nekem erre a legjobb opció jelen pillanatban egy Pitbull 19m, PAK cseredobbal. Rosszabb időben gumis dob, jobb időben PAK-os.

2022. okt. 24. 20:08
 18/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos tanácsot, megfogadom.

Nekem Zoraki R1 4.5 van, de főként autóval járok szóval nem gond, hogy 4.5-ös. Övtáskában hordom ha esetleg sétálok. Utólag talán kicsit bánom, hogy ilyen nagyot vettem.

Még semmi atrocítás nem ért.

2022. okt. 24. 20:19
 19/23 anonim ***** válasza:
76%

A 4,5 collos valóban nem praktikus. Ezt én inkább otthonvédelemre tartanám.

Amúgy csak halkan súgom meg, hogy már lehet kapni 11-es kaucsuk gumit is bele. :) (sokkal jobb szórást produkál)

2022. okt. 24. 20:22
 20/23 A kérdező kommentje:

Tényleg jobb arra, de ha már megvettem hordom. Van tok is hozzá, szóval a kabát belsejébe szoktam akasztani ha hideg van vagy övtáska mellen hordva. De inkább az utóbbi, úgy tűrhető. Bár ha lenne egy olyan szituáció nem tudnám azonnal célra tartani.

Kár, hogy jövőre ilyeneket már nem lehet vásárolni.

Olyan van benne. :))

2022. okt. 24. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!