Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg tarthat (otthon)...

Tényleg tarthat (otthon) gáz-riasztó/gumilövedékes fegyvert akár egy 16 éves is?

Figyelt kérdés
Több helyen hallottam már, de eléggé ferdít a dolog. Igaz lenne?

2021. ápr. 26. 16:33
 1/6 anonim ***** válasza:
9%
Nem. Engedély kell hozzá. 16 éves nem kap.
2021. ápr. 27. 00:53
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

Nem kell hozzá engedély, ezért hívják engedély nélkül tarható eszköznek..

Annyi, hogy 18 alatt nem vásárolhatsz ilyen fegyvert, de tartani nyugodtan. Ha van ismerősöd aki megveszi akkor sima.

Csak ne vidd ki az utcára, mert ahhoz már tényleg viselési engedély kell.

Üdv.

2021. ápr. 27. 08:45
 3/6 kovpet ***** válasza:
100%

Mi tiltja, hogy vásároljon? Semmi.

Tartani is szabadon lehet.

Közterületen viselni nem szabad, ahhoz engedély kell és annak a feltétele a 18 éves életkor betöltése.

2021. máj. 5. 14:29
 4/6 anonim válasza:
68%
Tisztázzuk le szépen mindent és törölj ki minden hyeséget a fejéből amit eddig bele nyomtak. Szóval, alapból a fegyver 18. Ik életévét betöltött cselekvőképes személyek kaphatják meg. Alapból gumisat csak birtokvédelemre használhat arra viselesi engedélyt sem lehet szerezni. A gázriasztó viselesi 18 éven felül a legközelebbi rk állítják ki kb 2000ft. Alapból 18 éven felül vásárolható de szülői hivatalos írásos engedménnyel 16-ra lehet ezt csökkenteni ahogy az önellátást is. Utcára hordaskeppen viselesivel viheted ki, ami alapból csak rejtett viselés lehet,viszont itt is megkulonboztetjük a szállítást a viselés től, vagyis fegyvert okban irataival a fegyver szállítható engedély nélkül.
2021. aug. 19. 00:52
 5/6 kovpet ***** válasza:
75%

"Tisztázzuk le szépen mindent"

A nagy tisztázást némi jogszabályi hivatkozással is alátámaszthatnád, mert ez így csak egy vélemény. Ráadásul több helyen hibás.

Mondd pl, a fegyverboltos hogy ellenőrzi, hogy cselekvőképes-e a vásárlója? Az életkort még csak tudja (tudná, ha erre kötelezve lenne), de azt, hogy gondnokság alatt van-e, azt szerinted hogyan?

Nekem van viselésim gumisra. Ezt akkor hogy? (Nyilván gázgumis, nem muzeális.)

"Alapból 18 éven felül vásárolható de szülői hivatalos írásos engedménnyel 16-ra lehet ezt csökkenteni ahogy az önellátást is. "

Tessék? Ez teljes egészében légbőlkapott.

A szállításos rész helytálló, bár igen magyartalan a megfogalmazás. Szerintem részegen ne kommentelj (ok, én is szoktam) :)

2021. aug. 19. 11:20
 6/6 árokpart ***** válasza:
4-es Ezeket ne nevezük fegyvernek, mert ezek lényegében játékok.
2021. aug. 20. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!