Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Két gyermek édesanyjaként mik...

Két gyermek édesanyjaként mik a jogaim ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Van két közös gyermekünk,az egyik autista ,a másik meg folyton beteg,ezért én nem tudok dolgozni. A párom tart el mindannyiunkat.Folyamatosan zrikál engem,amiért nem dolgozom.Egy összeveszéskor azt mondta,hogy egy fillért se kapok tőle,ha nem úgy viselkedik,ahogy ő akarja.Ezt azért mondta,mert ordított az autista gyerekünkkel,és én rá mertem szólni,hogy nem lehet így beszélni egy gyerekkel. Közben vágtam a haját,és azt mertem mondani neki,hogy menjen inkább fodrászhoz.Erre mondta,hogy jó,ő elmegy,de akkor egy fillért se fog adni tovább nekem.Elegem van,hogy ennyire anyagilag függök tőle.Mivel mindkét gyerekre én vigyázok,én viszem orvoshoz,én vezetem a háztartást,a hivatalos ügyeket is én intézem,nekem nem járna anyagi juttatás?Nincs erre valamilyen törvény?Szívesen mennék dolgozni inkább, azt maradjon ő itthon,csak én a harmadát nem keresném meg,mint ő,nem beszélve arról,hogy annyira nem ért a gyerekneveléshez,főzni se tud,a mosógépet nem tudja használni.
2022. okt. 17. 06:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%

Jogászt kell megkérdezni, ügyvédet. (A nép ügyvédje ingyenes, úgy tudom.)

Illetve kell, hogy legyen a lakóhelyed szerint illetékes jogi segítségnyújtó osztály, ahova vagy befáradsz személyesen, vagy telefonon esetleg e-mailben tájékoztatnak a jogaidról.

2022. okt. 17. 06:44
 2/13 anonim ***** válasza:
30%
Milyen törvény lenne erre? Milyen anyagi juttatás?
2022. okt. 17. 07:31
 3/13 A kérdező kommentje:
"Milyen törvény lenne erre?"Én olyanra gondolok,mint pl. váláskor a gyerektartás.Itt mi együtt élünk, én feláldoztam a munkámat, mert a gyerekekre kell vigyáznom, és anyagilag el vagyok így lehetenedve.Mivel az ő gyerekei is,ő is vigyázhatna rájuk de ő erre sajnos alkalmatlan.Nincs türelme hozzájuk,és őt csak a munkája érdekli.Neki kellene engem anyagilag támogatni,és nem fenyegetőzni,hogy nem fog adni egy fillért se.
2022. okt. 17. 07:42
 4/13 anonim ***** válasza:
6%
Hat ez egyeni szocproblema. Jog erre nem kínál megoldást.
2022. okt. 17. 08:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szakítás/válás esetén a gyerektartás az amit kapsz tőle. De eltartani vagy támogatni téged anyagilag az már rajta múlik, senki nem fogja őt kötelezni.
2022. okt. 17. 08:30
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó példa, hogy mire kell figyelni párválasztáskor. Akkor megalkudtál magaddal, csak hogy legyen valakid, most többszörösen iszod annak a rossz döntésnek a levét. Nem, nincs semmilyen törvény arra, ha egy háztartásban éltek ő külön juttatást adjon neked. Másodszor meg igen, ezt hívják kiszolgáltatottságnak, amiből addig nem tudsz szabadulni, amíg nem találsz egy másik férfit, aki befogadna az életébe két gyerekeddel. Nem sok, de vannak ilyenek, magányosak és alkuképesek. Rossz ember a férjed, el kell válni mielőbb, fizettetni a gyerektartást és keresni valakit. Más kiút nincs és szenvedni fogsz addig, amíg felnőnek a gyerekek.
2022. okt. 17. 08:31
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a törvény erre, hogy ha elváltok, és nem volt szerződés, akkor viszed mindennek a felét, amit már a házasság alatt vettetek (és nem örökölt vagy ajándékba kapott a szülőktől). Ebbe beleszámít a bankszámlán lévő pénz is és bármi, mindegy, kinek a nevén van. De a hitel is. Plusz fizeti majd a gyerektartást, ami kb. a fizetése 15-20%-a gyerekenként, de van minimuma és maximuma. Ügyvédhez érdemes fordulni.
2022. okt. 17. 08:50
 8/13 A kérdező kommentje:
Én nem akarok elválni tőle,mert szeretem ennek ellenére. Viszont,az hogy én vagyok itthon a gyerekekkel,és neki semmi dolga nincs a házimunkában, meg a gyereknevelésben nem igazságos. Nem elválni akarok,hanem megértetni vele,hogy én azért ,hogy ö dolgozhasson ,biztosítom az itthoni hátteret.Ha én nem lennék ,és neki kellene a gyeerekekre vigyázni,nem tudna dolgozni, kiesne a keresete,kvázi nem tudná eltartani a családot.Ezért neki kötelessége cserébe biztosítani az anyagi hátteret.Ez a csapatmunka.Erre lett volna egy jó jogi nyilatkozat,amire hivatkozhatnék.
2022. okt. 17. 09:32
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen nincs.

Olyan van, hogy otthagyod neki a gyerekeket egy hétvégére, mert meglátogatod a külföldi nagynénit, és akkor rájön, milyen szívás otthon.

2022. okt. 17. 09:38
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Amiről te beszélsz ezt hívják szimbiózisnak, te az időd háztartásba rakod bele, ő pénzkeresésbe. A kettő kiegészíti egymást. Csak mivel már 2022-ben élünk, az ugat, aki a zsetont stócolja. Más szóval te csak nyeled le a békát. Ezért nem működik ez a családmodell, amire berendezkedtetek. Manapság az a jó, ha mindkét fél dolgozik és mindkét fél kiveszi a részét a házimunkából. Gyereknevelés meg törvényszerűen mindkét szülő dolga.
2022. okt. 17. 10:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!