2. Ha az bűnöző fenyeget téged és önvédelemből megölöd nem, ha az a bűnöző semmit nem ártott neked, és úgy szánt szándékkal megölöd akkor igen, mert szerintem nem normális dolog másokat előre megfontolt szándékkal megölni, az meg hogy utána kivégeznénk másokat akik megölik ne viccelj már erre találták ki a méreg injekciót, amit nem is kell egy embernek beadni, gépiesített az egész folyamat és humánus is, de azt nekem senki ne mesélje be, hogy teszem azt egy bűnöző szándékosan betör valahova azzal a feltett szándékkal hogy ha ott van egy ártatlan ember agyonveri majd elsétál a pénzzel és ha netán elkapják kap 20 évet, etetik a mi adónkból, míg az akit megölt semmit nem csinált és soha többet nem tudod visszahozni az életbe, szerinted ez így igazságos :) ? Nem azt érdemelné az ilyen ember hogy elvegyék az életét? Vagy ő simán elveheti másokét és élhet tovább ? Pont ez az a dolog ami visszatartó erő lenne, valamivel muszáj lenne példát statuálni.
2022. okt. 12. 12:09
13/27 anonim válasza:
Nem tudom,de a főnöke israel,usa által Afganisztánba bevitt demokráciában van saria.
2022. okt. 12. 12:12
14/27 anonim válasza:
Szóval, ha valaki akire kiszabnának egy halálbüntit, egy nappal előtte megszökne a kivégző osztag elől a családodat lemészárolná te megölnéd azt aki mindenképpen meghalt volna másnap akkor téged is meg kell ölni!
Ezzel egyet értek, de csak a te esetedben!
2022. okt. 12. 13:41
15/27 anonim válasza:
Ha lemészárolná a családodat és te megölnéd az önvédelem lenne, vagy ha utána ölnéd meg akkor hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság, én egy olyan példára gondoltam hogy van egy ember tudod, vagy nemtudod róla hogy gyilkos, és te előre eltervezed hogy hidegvérrel megölöd úgy hogy ő közvetlenül semmit nem csinált veled, nem ártott neked és a családodnak, csak tudod róla hogy teszem azt embert ölt, én ilyen esetre gondoltam, nem arra amit te írtál mert azok egyike sem előre megfontolt hidegvérrel elkövetett gyilkosság tehát nem is értem milyen alapon hoztad fel őket példának, mikor a magyar jogrend sem így hivatkozik rájuk ezek szerint a szavak értelmezésével nem vagy tisztában. Azért külön köszönet hogy rólam így gondolkodsz megsúgom, hogy az ehhez hasonló megjegyzések pszichopata vagy szociopata jellemre utalnak, szóval ajánlok egy alapos kivizsgálást :).
2022. okt. 12. 14:52
16/27 anonim válasza:
15.
Szerintem csakis te vagy pszichopata te akarsz embereket ölni!
2022. okt. 12. 14:58
17/27 anonim válasza:
Nem én nem akarok embereket ölni, sőt szerintem a világ a lehető legjobb hely lenne ha más sem akarna, viszont ha valaki hidegvérrel előre megfontoltan elveszi másnak az életét mivel a másik ember akit hidegvérrel előre megfontoltan megölt nem hozható vissza az életbe, ezért a reális büntetésnek hasonló súlyúnak kell lennie, de nézd csak meg nyugodtan a börtönöket és kérdezd meg az ott ülő hidegvérű gyilkosokat akik szépen elszórakoznak a mi pénzünkből hogy bánja e hogy megölt egy másik embert, és hogy mennyi olyan eset van hogy gyilkos a szabadlábra helyezését követően néhány nap múlva megint megölt valakit, és akkor rá fogsz jönni, hogy egy ilyen mentalitású embernek nincs értelme hogy átlag emberek között éljen, mert közveszélyes, és hiába tartod börtönben nem fog megváltozni mert alapjáraton ez a felfogása hogy megölhet embereket mert miért ne, esetleg még azt a megoldást tudnám elképzelni, hogy ha nem öljük meg akkor egy agyi chippel a jövőben módosítani lehet úgy a személyiségét, hogy meggátold nála hogy embereket öljön és így integrálható lenne a társadalomba, tessék ez elfogadható lenne vagy ez is egy pszichopata gondolat, hogy a normális átlag emberek életét és védelmét előrevalóbbnak gondolom mint egy hidegvérű gyilkosét :) ?
2022. okt. 12. 15:20
18/27 anonim válasza:
Szerintem igen. Egy Breivik félét nem hiszem, hogy nézegetnünk kéne. De pl nagyon tetszik az eutanázia is, ami itt van az EU-n belül. Ha az mehet, akkor a halálbüntetés sem gond.
2022. okt. 12. 16:43
19/27 anonim válasza:
Szerintem senkinek nincs joga ölni semmilyen okból. Már csak azért sem , mert a halálbüntetés, csak a primítív aljas csőcselék szorakozását szolgálja, ami elfogadhatatlan egy rendes világban. Ezenkivül ha csak egy ezreléknyi esetben előfordulhat hogy ártatlan embert ölnélnek meg, akkor inkább éljen 100 évig a börtönbe az összes gyilkos. De leginkább, mert életet elvenni senkinek nincs joga, nem számít hogy kicsoda micsoda az az ember, esetleg azt megengedném, hogy kérhesse a kivégzésését.
A gyilkolás legfeljebb egyetlen okból, közvetlen önvédelem estén elfogadható, ha máskép nem lehet megakadályozni a sérülést, támadást.
2022. okt. 13. 01:34
20/27 gabesz147 válasza:
Vannak esetek, amikor támogatnám.
Perverz, szadista gyermekgyilkosok, hasonló felnőtt állatok, az ilyeneket, miért etessük tovább a sitten??
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!