Tényleg igaz, hogy büntetnek, ha nem veszel részt a népszámláláson?
Valahol azt írták, hogy 200 ezer a bírság. Na de mi van akkor, ha rohadtul nem kaptam olyan papírt?
Persze ki lehet tölteni, ha letöltesz valami lósz*rt, de ahhoz kell valami kód, ami a levélben van, nem? Honnan lehet beszerezni a kérdőívet?
Az még ha online nem töltöd ki nem baj. Akkor majd jönnek személyesen kérdezni és "számolni". Oda őszintén nem tudom, hogy kell-e a levél és a kód, de szerintem nem.
Abban az esetben lesz bírság ha nem töltöd ki online és megtagadod a személyes népszámlálást is.
1. Személyes kérdezőbiztos.
2. Jelzed, hogy a lakásod nem kapott kódot.
Ha a kérdezőbiztos sem talál otthon, utána még van kb. egy heted, hogy befáradj a jegyzőhöz, és ott megválaszold a kérdéseket. Ha ennek sem teszel eleget, utána jöhet szóba a bírság.
A 200.000 Ft a bírság felső határa. Valószínűleg nem azzal fognak indítani.
Előző vagyok.
Az egy hetet úgy értettem, hogy november 21.-től november 28.-ig.
Kódot pedig itt lehet igényelni, ha van ügyfélkapud:
8
Kötelező volt nyilatkozni nem volt kötelező igazat mondani. Most viszont orsós pontosan tudni akarja hogy mennyi jobbágya van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!