Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most akkor kötelező ez a...

Most akkor kötelező ez a népszámlálás, vagy blöffel akarják rávenni az embereket adatszolgátatásra?

Figyelt kérdés
Olyan emberek válaszait várom, akiknek esetleg van jogi végzettségük. Én nem a nevemre címezve kaptam levelet, így nem gondolom, hogy többe kellene néznem ezt a szart egy szórólapnál.

2022. okt. 11. 21:00
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Szerintem arra gondol, hogy megkérdezték mekkora a házad és mi van benne.
2022. okt. 11. 21:56
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
"Az a szar" tényleg csak szórólap, ugyanis felkér a népszámlálásra. Ha például a tiéd elkeveredik, ugyanúgy kötelező részt venned rajta. És grátisz van rajta kód, hogy ne kelljen igényléssel fáradnod.
2022. okt. 12. 16:14
 13/19 anonim ***** válasza:
59%

Népszámlálás?

Hány wc-d van?

2022. okt. 12. 19:04
 14/19 A kérdező kommentje:
13: Engedd el, ezek agymosott barmok mind.
2022. okt. 13. 10:40
 15/19 anonim ***** válasza:
62%
Törvényi kotelesseged azzal hkgy ebben az orszagban elsz eletvitelszeruen. Ha picit is utana olvastal vna tudnad hogy lakasokra megy a kerdoiv es nem emberekre. Epl azert kell a nepszamlalas hogy tudjak ki hol lakik. Kotelezo kitoltened az ida erkezett kerdoivet, a lakasra es a benne lakokra. Ha nem erkezett volna papir, akkor is kotleezo lenne, lehet online kodot igenyelni
2022. okt. 14. 08:01
 16/19 anonim ***** válasza:
59%

Jót mosolyogtam azon, hogy nem hiszed el, hogy számlálóbiztos vagyok, mintha az valami természetfeletti szuperképesség lenne. :) Bárki jelentkezhetett számlálóbiztosnak az önkormányzatoknál, aki akart egy kis plusz munkával némi pénzt keresni, aki büntetlen előéletű, és előny volt a felsőfokú végzettség, ennyi.

Felesleges összeesküvés-elméleteket gyártani a népszámlálásról; ezt minden ország csinálja valamilyen formában, és mindenhol kötelező. Mivel kötelező, ezért próbálnak rávenni, egyrészt a büntetéssel, ha nem teljesíted, másrészt a nyereményjátékkal, ha a neten töltöd ki. A legközelebbi népszámláláshoz már nem kell majd semmit tenned, mert addigra össze lesznek kapcsolva az állami adatbázisok úgy, hogy a megfelelő adatokat onnan is kinyerhesse a KSH.

Az adataid biztonságban vannak. A név, édesanyád neve és születési dátumod csak arra kell, hogy mindenki pontosan egyszer legyen feldolgozva. Vannak, akik (tévesen) két vagy több lakáshoz is kitöltik a személyes kérdőívüket, ezeket a duplikátumokat el kell távolítani az adatfeldolgozás előtt. És ezzel szűrhető ki az is, ha nem tettél eleget az adatszolgáltatásnak: ez esetben megy majd a büntetés. :(

Mielőtt a statisztikai felhasználás megtörténik, a személyes adatok (neved, stb.) el lesz távolítva az adatbázisból. De még ezen túl is, az adatok csak fizikailag a KSH épületében, kamerával megfigyelt zárt kutatószobákban hozzáférhetőek a kutatók számára, akik nem vihetnek be oda telefont és nem is jegyzetelhetnek. Ez egy plusz védelem az adatoknak.

Mi, kérdezőbiztosok pedig titoktartási nyilatkozatot írtunk alá; nem készíthetünk felvételt rólad; igazolvány lesz a nyakunkban; tableten visszük fel az adataidat, és miután lezártuk a kérdőívedet, mi sem férünk hozzá az adataidhoz. Tőled nem kérhetünk semmilyen igazolást, hogy valós adatokat adsz-e meg (de ha nem a valós személyes adataidat adod meg, akkor a rendszer nem tud téged kipipálni, hogy TE kitöltötted, és akkor mehet később a pénzbüntetés.) A tabletről az adatok mobilneten keresztül titkosítva egyenesen a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) szerverére utaznak.

Remélem, segítettem az információkkal. Természetesen a szíve joga, hogyha nem hiszed el, és az is, ha visszautasítod a válaszadást, és kockáztatod a 200.000 forintos büntetést. Nem tudom, ki hogy van vele, mindenesetre nekem nem ér meg 200.000 forintot, hogy ellenállónak érezzem magam egy képzeletbeli veszéllyel szemben. :)

2022. okt. 14. 19:17
 17/19 anonim ***** válasza:
67%
16. Köszönjük a részletes tájékoztatást!
2022. okt. 15. 10:19
 18/19 anonim ***** válasza:

16-osnak tokeletesen igaza van!

Az emberi hülyeség és paranoia most is eléggé megmutatkozik. 🙂☹️

2022. okt. 15. 16:43
 19/19 anonim ***** válasza:

Jogi válasz:

2018. évi CI. törvény 3. §(1) vonatkozik rá.

2022. okt. 15. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!