Nem ütközik valami törvénybe bevásárlóközpontokban a fizetős mosdó?
Mintha hallottam volna olyanról hogy minden étteremnek x m2-enként biztosítania kell mellékhelyiséget. Ez a plázákban ugye a pláza dolga. Namost ha 100 Ft egy belépő a mosdóba, az persze még oké, de 100 ezer Ft már olyan lenne mintha nem lenne lehetőség.
Mekkora összegnél van a határ? Nem kéne ingyenesnek lennie?
Most mi a baj? 100ezret kértek tőled egy mellékhelyiség használatért vagy mi?
Amúgy nem ütközik törvénybe, szolgáltatásnak minősül és onnantól kérhetnek érte pénzt.
Magának az étteremnek kell, viszont egy plázának például nem. Attól hogy egy étterem a plázában van, a pláza mosdója még nem kötelezően ingyenes mivel az nem az étteremhez tartozik, az étteremnek kell gondoskodnia saját mosdóról a vendégei számára, az üzleten belül.
Amúgy meg a fentiek mellett törvényes, mivel nem kötelező kifizetned, a döntés a tied hogy fizetsz vagy bepisilsz.
Én azt nem értem, amikor ingyenes mosdóból fizetőst csinálnak, de odaállítanak valakit, akit ugyanúgy fizetni kell, és így szépen elmegy a wc díjból jövő bevétel annak az embernek a fizetésére.
(Másrészt, sok ember nem hajlandó fizetni a wc-ért. Én inkább bemegyek egy utcai kávézóba, kérek valamit, ami számomra ténylegesen ér pénzt, és ingyen elvégzem a dolgomat, mégha többe kerül is nekem.)
én sem szeretem, főleg mert általában nincs nálam készpénz sem, nem hogy apró, de a szűrésre szükség van.
pár hete bementem az egyik éjjel-nappal is üzemelő tesco mosdójába kora reggel. 2 wc fülke volt nyitva az 5-ből(éjszakára bezárják a többit). az egyik eldugítva wc papírral, a másik meg telibefosva ülőkénél, mindenhol...ennyit erről. sok igénytelen csöves bejár, és nem érdekli, hogy más is használná.
Nézd már meg az ingyenes nyilvános WC-ket! Tönkrevágja meg összemocskolja a sok Gulágra való igénytelen aljanép. Ha fizetni kell érte, akkor legalább a legalját kiszűrik.
Egyébként #5-tel értek egyet. Inkább bemegyek egy étterembe, kérek egy kávét és használom ott a mosdót.
8.
Legyen fizetős levasarlasi lehetőséggel! De az egIk bevásárló központban ezt elcseszték mivel csak 1-2 helyen lehet levásárolni nagyon szigorú feltételekkel és többszörösére emelték a wc dijat. Na ez gusztustalan
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!