Lakcímváltoztatásnál a kormányablakban a szállásadónak, vagyis a tulajdonosnak személyesen meg kell jelennie velem? Elég, ha kitöltve viszem magammal a lakcímbejelentő lapot, amit a tulajdonos aláír?
Figyelt kérdés
2022. szept. 19. 23:00
1/7 anonim válasza:
Elég ha kitöltve beviszed, nemrég így jelentettem be valakit. Aláírtam a szállásadó aláírásánál, ő bevitte. (És sikerült is.)
2/7 anonim válasza:
dehogy kell megjelennie. jó is lenne ha több száz km-ekre kéne cipelgetni a tulajt
3/7 anonim válasza:
Elég kitöltve bevinni.
De ha bérled az ingatlant és van hivatalos bérleti szerződésed, akkor már az is elég a lakcím bejelentéshez.Akkor még csak alá sem kell írni semmit a tulajnak.
4/7 anonim válasza:
3-as, a bérleti szerződést elvileg csak akkor fogadják el aláírás helyett, ha azt anno két tanú is aláírta.
5/7 anonim válasza:
#4 Igen. Ettől lesz szerződés a szerződés és nem csak egy sajtpapír számokkal.
6/7 anonim válasza:
#5 teljes bizonyítóerejű magánokiratnak számít. (A szerződés persze anélkül is érvényes.)
7/7 anonim válasza:
Amikor az ügyfélkapuban mondták, hogy ezt töltsem ki, írja alá a tulaj, mondtam, hogy mindjárt itt vagyok, kint vár a kocsiban.
Kimentem,kint aláírtam, kész.
Egyébként családtag lakása, és tud róla, szóval nem zavarta őt se a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!