Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit szóltok az új szívhang...

Mit szóltok az új szívhang törvényhez?

Figyelt kérdés
Engem eléggé nyomaszt. Tudjuk (már aki nem naiv), hogy ez az előszobája további szigorításoknak. Dúró is beismerte, hogy a végső cél a "szemléletváltás". Konkrétan el fogják érni, hogy bizonyos körülmények között betiltsák az abortuszt. Lassan haladnak, mert a békát lassan kell megfőzni. Akarunk ilyen országban élni?

2022. szept. 14. 00:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
11%
Ha csak egyetlen nő meggondolja magát és megtartja a babát, már megérte. Nem minden nő azért vetetné el a gyerekét, mert nincstelen.
2022. szept. 14. 09:26
 22/31 anonim ***** válasza:
83%

"Dúró is beismerte, hogy a végső cél a "szemléletváltás"

Abszolút igaz: a cél a szemléletváltás kéne hogy legyen. Anélkül nem fog csökkenni az abortuszok száma. Épp ezért alapjaiban és elveiben hibás ez a szívhangos történet, miközben a szemléletváltásra nem ösztönöznek sehogyan. Nem nagy titok: a megelőzésre kéne fordítani sokkal több figyelmet.

A megfelelő felvilágosításra és edukációra is lesz törvény?

Lesz elég anyaotthon? (néhányról tudok, természetesen egyik sem állami fenntartású)

Lesz mindenki számára elérhető, ingyenes pszichés támogatás és rehabilitáció a kiskorúaknak, a megerőszakolt nőknek, beteg magzatot hordozó anyáknak, stb.?

Ugyan nem a nemi erőszak a vezető indok abortusznál, de fogják szigorítani a büntetést az erőszakolóknál?

Milyen terve van a kormánynak a családon belüli erőszak visszaszorítására?

2022. szept. 14. 09:29
 23/31 anonim ***** válasza:
77%

"Ha csak egyetlen nő meggondolja magát és megtartja a babát, már megérte."

És ha kettő másiknak csak ennyi hiányzott, hogy lelki rokkanttá váljon? Vagy ha olyanok tartják meg, akik abszolút alkalmatlanok a szülőségre?

A magzat életben tartásán kívül ez a törvény és hozzáállást mindent és mi denkit le*szar. Change my mind.

2022. szept. 14. 09:29
 24/31 anonim ***** válasza:
85%

A legtöbb abortuszt kérő nő teljesen érzéketlen ezzel kapcsolatban… leszarjak ok a szivhangot

Nekem az anyámnak is volt abortusza, abszolút nem érdekelte a dolog

2022. szept. 14. 11:52
 25/31 anonim ***** válasza:
87%
Pontosan. Aki nem akar gyereket, annak ez teljesen közönyös vagy inkább csak undorodik tőle. Aki akar, de nem tarthatja meg, mert például a gyerek súlyos beteg, annak meg nettó kínzás.
2022. szept. 14. 12:42
 26/31 A kérdező kommentje:
25: az én anyámnak is volt abortusza, kérdeztem régebben és mondta, hogy egyáltalán nem volt traumatikus. Épp azért, mert nem gyerekről van szó. Azt elhiszem, hogy valakinek, aki vágyik rá és elveszíti az fájdalmas, mert már elképzelte(!) milyen lesz gyerekként és beleélte magát. De egy magzat után senki nem sír. Annak még nincs se tudata, se idegrendszere, egy képződmény, akár tetszik az abortusz elleneseknek, akár nem. Elmondom, hogy mi lesz. Vagy kiállunk magunkért (akár demonstráció formájában) és elkezdünk szervezkedni, vagy oda fog ez fajulni, mint Amerikában, Lengyelországban. Ebben ne legyenek senkinek illúziói. Ha azt látom, hogy nem fog megmozdulni a társadalom (vagy legalább a nők nagy része) én nem fogom megvárni, hogy egy olyan országot csinálnak, ahol ezt meg lehet csinálni a nőkkel és elköltözöm. Meddig tűrjük, hogy leuralnak minket? Ez a világ abortusz szigorítás nélkül is a férfiak világa és az is marad. Még a nehezen kiharcolt jogainkat is vegyék el tőlünk? Asszisztáltok ehhez?
2022. szept. 14. 14:17
 27/31 anonim ***** válasza:
14%

Ha a te anyadnak is volt abortusza hogy lehetsz ennyire mellette?

Nem jut eszedbe hogy mi lett volna ha te lettél volna? Vagy hogy mégiscsak a testvéredet vetette el?

Bár megértem mert pont akkor esett teherbe a gyűlölt apámtól mikor már készült elhagyni végre(ilyen szerencsétlen család vagyunk) de azért nekem eszembe jut hogy pont az én testvérem nem élhet…

2022. szept. 14. 14:22
 28/31 anonim ***** válasza:
81%

27, én nem a 25-ös vagyok, de azért ez így nem igaz, hogy egy magzat után senki nem sír. Az én édesanyám rengeteget sírt az abortusza előtt/után, de muszáj volt megtenni, mert már voltunk neki ketten gyerekek, és választhattak édesapámmal hogy felnevelnek kettőt tisztességesen, vagy hármat nyomorban. Sem hely, sem pénz, sem idő nem volt annyi hogy ép ésszel be lehessen vállalni egy harmadikat. Ráadásul már engem is 39 évesen szült, rizikós is lett volna a nyolcvanas években bőven negyven felett szülni. De őt nagyon megviselte az abortusz, viszont ez volt a járható út.

És akkor most az ilyen nőket fogják ezzel a baromsággal érzelmileg megzsarolni, mikor amúgy is szinte belebetegszenek a döntésbe, de felelősségteljesen gondolkodva az abortusz mellett kell dönteniük, hogy legyen nekik még szarabb, hogy még a szívhangot is hallaniuk kell. Gusztustalan ez a diktatúra ami itt épül. Rengeteg családot felelőtlen döntésbe kergetnek, emiatt pedig nagyon sok gyerek fog szenvedni. Úgy nőnek fel a szegénységben, hogy esélyük sem lesz valaha is kitörni és normális, emberhez méltó életet élni.

2022. szept. 14. 14:27
 29/31 A kérdező kommentje:
#28: ÉN pont azért születtem meg, mert előttem volt az anyámnak egy abortusza! Akkor még úgy érezték apámmal, hogy nem akarnak második gyereket, 5 évre rá már igen. Akkor születtem meg én, tervezett gyerekként, boldog gyerekkorral. De. Ha én lettem volna az abortált gyerek akkor sem történik semmi, mert akkor nem léteztem volna és nem fogom fel, tehát nincs mit sajnálni.
2022. szept. 14. 14:30
 30/31 anonim ***** válasza:
85%
Nem lesz. Sőt, csak mégjobban várják, hogy valaki kikaparja onnan.
2022. szept. 14. 21:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!